HIFZISIHHA KURULUNDAN FOÇAYA GELMEYİN YASAKLARI

Mücavir alan içinde kalan tüm park, mesire yerleri ve doğal rekreasyon alanlarında araçla bekleme yapmak, karavan park etmek, çadır, karavan yada açıkta konaklamak, tekne ve yatlarda masa kurmak, bisiklet, motorsiklet ve yürüyüş gruplarının etkinlik yapması yasaklandı.

HIFZISIHHA KURULUNDAN FOÇAYA GELMEYİN YASAKLARI
Editör: Aliağa Medya
06 Mayıs 2020 - 23:39

Foça İlçe Hıfzısıhha Kurulu koronavirüs önlemlerine yenilerini ekledi. Sahillerde uygulanan kısıtlamaların artarak devamına karar verildi. Mücavir alan içinde kalan tüm park, mesire yerleri ve doğal rekreasyon alanlarında araçla bekleme yapmak, karavan park etmek, çadır, karavan yada açıkta konaklamak, tekne ve yatlarda masa kurmak, bisiklet, motorsiklet ve yürüyüş gruplarının etkinlik yapması yasaklandı.

HAFTA İÇİ HAFTA SONU AYRIMI YOK

Foça İlçe Hıfzısıhha Kurulu (4 Mayıs 2020 tarihinde) Kaymakam Ali Çetin Başkanlığı’nda toplandı. Kurulun salgınla mücadele için 21 Mart 2020 tarihinde aldığı, “tüm yaşam alanlarının, sahil şeridi dahil, park ve mesire alanlarında mangal ve piknik yapılması, sosyalleşme, eğlenceli vakit geçirme, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. etkinlik ve faaliyetlerin durdurulması” kararının bazı vatandaşlarca ihlal edildiği, kendilerini uyaran kolluk kuvvetlerinin yasağı ihlal etmedikleri savunularak meşgul edildiği, bu durumun en temel önlem olarak belirlenen evde kalma duygusunu zaafa uğrattığı ve dolayısıyla toplum sağlığı açısından risk oluşturduğu değerlendirildi. Uygulamada görülen aksaklıkların giderilmesi için daha önce alınan kararların hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın devamıyla birlikte ek önlemler alınmasına karar verildi.

BANKLARDA YAN YANA OTURMAK EL ELE TUTUŞMAK YASAK

Kurulun yeni kararında;
“İlçemiz merkezi Karakum Plajı mevkiinden başlayarak Yenifoça Gencelli mevkiine kadar uzanan sahil şeridi boyunca tüm plaj ve koylar başta olmak üzere, mücavir alan içinde özellikle iç kesimlerde kalan park mesire alanı, doğal rekreasyon alanlarında bekleme yapmak, karavan park etmek, konaklama yapmak, çadır kurmak, açıkta konaklamanın yasaklanmasına; Tüm İlçe mücavir alanındaki parklar, mesire ve doğal rekreasyon alanları, meydanlar, sahil bandı iskeleler, kıyı şerdine bağlı tekne ve yatlar vb. yerlerde açıkta masa kurmak, alkollü, alkolsüz içecek almak, denize girmek, güneşlenmek, kıyıya bağlı tekne üzerinden balık avlamak, özel aracıyla sahil ve iç kısımlara park ederek alkollü alkolsüz içecek almak, banklarda vb. yerlerde yan yana yada el ele sosyal mesafeye uymamak, her türlü motorsiklet ve bisiklet ve yürüyüş gruplarının toplu olarak etkinlik yapmalarının yasaklanmasına, tüm bu yasakların ve her ne türlü gerekçe ile ihlal edenlerin kolluk kuvvetlerince uyarılması, uyarılara uynayanların her seferinde ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasıyla;
a. Kabahatler Kanunu’nun 32 Maddesi gereğince idari para cezası (392 Tl)
b.Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282.nvi maddesi gereğince idari para cezası (3.150 Tl)
c. Tük Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlşikin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195.maddesinde yer alan, “yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmünün uygulanması için adli makamlara bildirilmesine” karar verilmiştir.” Denildi.

Seyfi GÜL