Hayırsever İş İnsanı Koronavirüsten Hayatını Kaybetti

Hayırsever İş İnsanı Koronavirüsten Hayatını Kaybetti
Editör: Aliağa Medya
05 Aralık 2020 - 21:09

Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından olan Kardemir Haddecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurucusu, Denizlili hayırsever ve iş insanı 75 yaşındaki Nevzat Karaalp, tedavi gördüğü Pammukkale Üniversite Hastanesi’nde koronavirüs sebebiyle vefat etti.
Denizli’nin önemli sanayi kuruluşlarından Kardemir Çelik’in Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever iş adamı 75 yaşındaki Nevzat Karaalp, koronavirüse yakalandı. Rahatsızlanarak 3 hafta önce Pamukkale Üniversite Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bugün fenalaşan Karaalp, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hayırsever işadamı kimliğiyle de tanınan ve Denizlililerin çok sevdiği isimlerden biri olan Nevzat Karalp’in ölümü, kentte büyük üzüntü yarattı.
Nevzat Karaalp’in cenazesi, yarın (6 Aralık 2020) Pazar günü saat 14.00’de PAÜ Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi Camii’nde kılınacak namazın ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği öğrenildi.
Nevzat Karalp Kimdir?
Denizli merkez hatipoğlu mahallesinde 1945 yılında orta halli bir ailenin altıncı ve en küçük çoçuğu olarak dünyaya geldi.1952–1957 yılları arasında kahramanlar ilkokulun da okurken yaz tatillerinde babasının iş yerinde şeker, lokum ve helva imalathanesinde çalışarak iş ve ticareti öğrenmeye başladı.

İlk ve orta öğrenimini 1962 yılında tamamladıktan sonra baba mesleği olan şeker ve lokum imalatı ve ticaretine başladı. 1967 tarihinde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra mesleği olan şekerciliğe devam etti. 1968 yılında Ayşe Hanımla evlendi ve Önder, Özlem ve Özge isimli 3 çoçuğu oldu.

1969 yılında ticaret hayatında değişiklik yapıp hiç bilmediği bir konu ve apayrı bir dal olmasına rağmen demir çelik imalatı ve ticaretine başladı. Uzun yıllar bu sektörde her konuda kendini geliştirerek 10 kişi ile başlamış olduğu küçük ticarethaneyi azimle ve çok çalışarak 600 kişinin çalıştığı altı adet şirket topluluğu haline getirdi. Yaptırdığı okullar ve başarılı iş hayatı ile tanınan Denizlili İş İnsanı Nevzat Karalp’ın  Aliağa’da KarDemir Haddeciliği bulunmaktadır.