HAYDİ BU SENE O SENE OLSUN

Her  ne kadar nüfus cüzdanımda Aliağa Yazmasa bile bazılarından daha iyi Aliağalıyım

HAYDİ BU SENE O SENE OLSUN
Editör: Aliağa Medya
11 Aralık 2019 - 14:37

Her  ne kadar nüfus cüzdanımda Aliağa Yazmasa bile bazılarından daha iyi Aliağalıyım .Ben Aliağayı masum bir çocuğu sevgisiyle sevdim. Aliağa’da yaşayan herkesi sevdim. Aliağa spordaki Yeşili sevdim. Beyazı sevdim. Martısını  sevdim .


 


Aliağalı Olmak farklılıktır, her kula nasip olmayan bir olgudur, felsefedir... Aliağalı olmak bir tavırdır, bir duruştur..  Aliağalıyım diyebilmek için; hayata değer vermek, kaya gibi sağlam durmaktır..


 


Aliağalılık , hüznü, sevinci, kahrolmayı, coşkuyu, gülmeyi,  tribünde sesin kısılana kadar  Aliağa diye bağırmayı, ağlamayı, aşkı, dostluğu, arkadaşlığı, ölümü, yaşamı kucaklar... dünyaya gelirsin gözlerini açarsın seni beyaz bir kundağa sararlar , ölürsün Tabutunun üzerine Yemyeşil Örtü olur ;Hayatın Yeşil Beyaz olur , işte o Yeşil ve beyazın arasında yaşarsın.. değişik renkler görürsün, değişik tatlar alırsın ama hayat o iki rengin çizgisi arasındadır.


 


 


Enka  Spor salonun Tribünde  Biz   Dört kişiydik  Cenk , Rahmetli  Aslı ,İsmail Güven  Ve Ben


 


Dört ağız, Dört  yürek, Dört  Aliağasporlu, Adımız bela diye yazılmıştı kulüp yönetimine.


 


Boynumuzda yeşil Beyaz Atkı,  yüreğimizde Aliağa sevgisi. Tribünde  sırtımız Kuzey Tayfaya  emanet. Kazansa da kaybetse de takımı maç sonunda tribüne çağırır ve alkışlardık.


 


Egenin Dumanlı kentinde ,tribünde deli dolu heyecan, Göğsümüzde Aliağaspor sevgisi.Aliağa spor Sevgisinde son yoktur. Aliağa spor  sevgisi hicbir zaman son bulmaz. Biten sevgiler yoktur, bitmis gibi gorunen sevgiler vardir. Vazgecis de yoktur sevgide. Renkleriyle   kalbimize , armasını aklımıza, adını hafızamıza kazıyıp Son Nefesimize Kadar Vazgeçmeyeceğiz Aliağa sevdası vardı içimizde .


 


Tarih yazarak play off'a kalıp ülkemizi Eurochallenge kupasında temsil ettiği Basketbolu düşürmeyin kümeye,Kurşun gibi, mayın gibi Alayın İsyan ettirmeyin diye bağırırdık.


 


 Fakat  2013-2014 sezonunda geçmiş yıllarda yapılan hatalar neticesinde borç yükü artan kulüp, Aliağa Belediyesi'nin para vermemesi ve Petkim'in de bütçede kısıtlamaya gitmesiyle bir anda bocalayarak kulüp ödemeleri yapamadı. Peş peşe gelen kriz sonrası başkan Uğur Eren ve ardından da yönetim istifa etti. Yeni seçilen belediye başkanı MHP'li Serkan Acar "bu borçlarla kulübü istemiyoruz" dedi ve genel kurulda kulüp kayyuma gitmesin diye esnaf Mehmet Çelen ile arkadaşları yönetime sahip çıktı.Son güne kadar katılım bedeli 25 bin TL. için bocalayan ve çalmadık kapı bırakmayan Başkan Mehmet Çelen ile genel menajer Birtan Saka son katılımdan sonra 24 saat daha ek süre almalarına karşın Aliağa'da bu parayı bulamayıp Türkiye Basketbol Federasyonu’na yatıramayınca bir dönem daha kapanmış oldu. Basketbolla şoka uğrayan  bizlerde Aliağa sevgimiz bitmedi.


 


Gün geldi devran döndü, basket ateşi yeniden Aliağamızı aydınlatmaya başladı. Geçmişin özlemi Petkimspor ile canlandı. Şimdi görev hepimizin...  Haydi kuzeyin çocukları... Haydi Aliağa'nın evlatları..."


 


Karşıyaka'nın efsaneyi basketbolcularından kaptan Birtan Saka'nın "Aliağa'yı basketbol kenti yapalım" sözüyle  Hadi o sene Bu sene  diyerek  TBL ‘de  Aliağa’yı  temsil eden Petkim Sporu   süper lige çıkması için destekleyelm. Puslu Kentin asil çocukları hadi Enka spor salonunda yeniden  yerimizi alalım .Bir Ağızdan Aliağa Petkim diye bağıralım, "bu sene o sene olsun, sevdamız şampiyon olsun...