Hayalimdeki Doğu Türkistan Resim Yarışması Sonuçlandı

Hayalimdeki Doğu Türkistan Resim Yarışması Sonuçlandı
Editör: Aliağa Medya
24 Haziran 2021 - 22:47
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı’nın düzenlediği “Hayalimdeki Doğu Türkistan Resim Yarışması sonuçlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla Ödül Töreni İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı, Ezeli ve Ebedi Türk Yurdu olan Doğu Türkistan’ı nasıl bir gelecek beklediği ve yaşanan olayların hayallerini nasıl etkilediğini çocukların gözünden tespit etmek, Doğu Türkistan’da Çin’in yaptığı zulümlere dikkat çekmek ve toplama kamplarındaki insan hakları ihlallerine dair toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile Ödüllü Resim yarışması düzenlemişti. “Hayalimdeki Doğu Türkistan” resim yarışması gördüğü yoğun ilgi sonrası sergiye dönüştürüldü.
Sergi açılışını yapan, Genel Başkan Meral Akşener, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini verdi.
Genel Başkan Meral Akşener  tarafından ortaokul kategorisinde Türkiye birincisi olan İzmir’den yarışmaya katılan Elif Güneş Bilgiç ‘e ödüllünü verilirken İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İl Başkan Yardımcısı  Sedat Sarı törende hazır bulundular.
Törenden sonrası İYİ parti İzmir Başkanlığınca  yapılan açıklamada Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü büyük bir sorumluluk örneği göstererek resmetme başarısı gösteren başta kızımız Elif Güneş Bilgiç olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarımızı sunarız ifadelerini kullanıldı.