Havaların ısınması ,Aliağa pazarında  fiyatları düşürdü

Aliağa ilçesindeki pazar esnafı havaların ısınmasıyla ürünlerdeki fiyatların düştüğünü söyledi

Havaların ısınması ,Aliağa pazarında  fiyatları düşürdü
Editör: Aliağa Medya
30 Nisan 2019 - 02:05
Aliağa ilçesindeki pazar esnafı havaların ısınmasıyla ürünlerdeki fiyatların düştüğünü söyledi. Pazarda domates 7 TL, patlıcan 3,5  TL, salatalık 2,5TL,  Birinci kalite patates ve soğan 6 TL’den satışa sunuldu.

Son günlerde havaların ısınmaya başlaması pazardaki ürünlerin fiyatlarını da etkiledi. Aliağa ’da pazar esnafı, ürünlerin fiyatlarının sıcaklığa bağlı olarak düştüğünü belirtti Aliağa Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nde her cumartesi pazarında domates 7  TL,  Dikili Domatesi 4.5 TL, patlıcan 3,5 TL, çilek  4 TL, biber 7 TL, salatalık 3,5  TL, Ispanak 2 TL ,Taze fasulye  6 ,Bakla 6 TL ,Bezelye  6 TL , Yeşil soğanı demeti 3  TL  patates ve soğan 6 TL’den satışa sunuldu. Pazar esnafı ürünlerin fiyatlarındaki dalgalanmaların hava şartlarından kaynaklandığını belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

“Fiyatlar daha da düşecek”

Fiyatların düştüğünü aktaran esnaf Erdinç Akgüç , havaların düzelmesiyle fiyatların daha düşeceğini ifade ederek, “Fiyatlar havalar düzeldiği için düştü. Havalar sındıkçe sebze ve meyve üretimi artar .Üretim artıkça pazara yansır ,Ekonomiye yansır.Geçen haftalarda Birinci kalite patates  ve soğan 10 Tl sunuluyordu şimdik ise 6 TlL. İkinci kalite patates 5 TL.Geçen haftara göre  ucuz . Havalar düzeldikçe ileriki günlerde bu fiyatlar daha da düşecek. Bu şekilde devam edecek, vatandaş da ucuza ürün alacak. Fiyatların yükselip düşmesi hava şartlarına bağlıdır. “dedi.



[caption id="attachment_16577" align="alignnone" width="300"] Erdinç Akgüç[/caption]