HANRİ BENAZUS KOLEKSİYONUNDAN "ATATÜRK ve CUMHURİYET FOTOĞRAFLARI SERGİSİ" BERTO'DA AÇILDI

HANRİ BENAZUS KOLEKSİYONUNDAN "ATATÜRK ve CUMHURİYET FOTOĞRAFLARI SERGİSİ" BERTO'DA AÇILDI
Editör: Aliağa Medya
20 Haziran 2023 - 22:23
87. Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen Hanri Benazus koleksiyonundan Atatürk ve Cumhuriyet Fotoğrafları Sergisi'nin açılışı yapıldı.
Bergama Ticaret Odası Yönetimi'nin tam kadro ev sahipliği yaptığı açılış kurdelesini Bergama Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt Umutlu, Aşkın Uyar, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan birlikte kesti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gören son kişilerden olan, 100’den fazla kitabı, 20 Bin’in üzerinde Atatürk fotoğrafı arşivi bulunan 94 yaşındaki yazar, tarih araştırmacısı Hanri Benazus, sergi boyunca ziyaretçiler ile fotoğraf çektirdi ve kitaplarını imzaladı.
Açılışta BERTO Başkanı; "Geçtiğimiz yıllarda da kendisini Dikili ve Kınık'ta da ağırlamıştık. Yine davetimizi kırmayıp Bergama Kermesi kapsamında burada bizlerle olduğu için çok mutluyuz" diyerek Hanri Benazus'a teşekkürlerini iletti.
Sergi 23 Haziran Cuma gününe kadar ziyaret edilebilir.