Güzelhisar ovası'nın su sorunu gündeme geldi

Güzelhisar ovası'nın su sorunu gündeme geldi
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2021 - 22:02
Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Aliağa’nın Çoraklar Mahallesi’nde hayata geçirilecek ‘Damızlık Koyun Üretim Merkezi’ için Protokol  imza töreninin ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi  Erdem  ,Güzelhisar Mahalle Muhtarı Şehvet  Kandemir diğer üyeleri birlikte Güzelhisar Mahalle Meydanı’nda kadın girişimci İkbal Karakurt’un işletmeciliğini yaptığı Kumda Dibek Kahvesine geçti.

Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli  burada    Mahalle sakinlerinde sohbet eden bakan  Pakdemir kumda pişirme yöntemiyle hazırlanan dibek kahvesinin lezzetini tattı.
Sohbet esnasında   Çiftçi   Mahmut Özcan, Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli    Güzelhisar ovasındaki  tarımdaki kullandıklarının suyun yetersiz olduğunu dile getirdi.

Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli    yanında   bulunan D.S.İ   konu ile ilgili gerekli çalışmalarını yapılmasını talimatı vererek kedisinin konu ile ilgili bizzat ilgileneceğini söyledi.
Çıtak, Karaköy, Karakuzu, Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar köylerinde toplam 144 bin 400 zeytin ağacının bulunduğunu, aynı zamanda pamuk, mısır, karışık sebze, buğday ve yem bitkileri ekiminin yapıldığını Aliağa ilçesindeki Güzelhisar Ovası' da  çiftçiler tarımda kullandıkları suyun yetersiz olduğundan sulama yapmadıklarından  dile getirmişlerdi.

Konu ile ilgili Aliağa Ziraat Odası Mesut  Gün  İle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Güzelhisar Barajından kapalı sulama sistemi devresinden bu ovanında sulu tarıma kazandırması ve tarımsal refah  için önemli olduğunu   belirterek  gerekli girişimler başlatılmıştı.
Öte yandan çiftçi Osman Köse Bakan Pakdemir’den Tarlalara giden yollara aydınlatma direği istedi.

Haber:İsmail Hakkı Ergün