Gürcan Alkan'dan Siyasete dönüş mesajı: Şimdi Aliağa Zamanı!

Gelecek Partisinden istifa eden Gürcan Alkan'dan zehir zemberek sözler; “Yıllarca Devlet terbiyesi aldık. Ben siyaseti hizmet anlamında seviyorum. İnsanlara hizmet etmek çok değerli. Aliağa'yı artık Aliağalıların yönetmesinin zamanı geldi. Artık Aliağa Zamanı. Aliağa'ya yapılan eziyetler artık yeter. Aliağa'da hava alamaz, yaşayamaz hale geldik. Bu kadar bilgisizlik, bu kadar cahillik, bu kadar öngörüsüzlük olmaz. Bunları her yerde görüyoruz.”

Gürcan Alkan'dan Siyasete dönüş mesajı: Şimdi Aliağa Zamanı!
Editör: Aliağa Medya
16 Haziran 2022 - 19:54
Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisinin Aliağa Kurucu İlçe Başkanlığına 20 Mart 2020'de atanan, ancak İl Başkanlığında yaşanan atamalara tepki olarak 28 Ocak 2021 tarihinde ilçe başkanlığından istifa eden Gürcan Alkan, geçtiğimz gün kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla Gelecek Partisi üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu. Aliağa Medya Grubu (AMG) olarak Gürcan Alkan'a mikrofon uzatarak neden istifa ettiğini sorduk.

Siyasete 2013 yılında emekli olduktan sonra AK Parti saflarında başladığını söyleyen Gürcan Alkan, bu partide iki dönem belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ancak Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olduğu için Ak Partiden ayrıldığını kaydetti. Alkan, “2013 yılında emekli olduktan sonra Ak partide siyasete başladım. İki dönem Belediye Başkan aday adayı oldum. Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkmam sebebiyle Ak Partiden ayrıldım. 2020 senesinde Gelecek Partisi Aliağa İlçe Yönetimini kurdum. 1 yıl kurucu ilçe başkanlığı yaptım. İlçe Kongresini gerçekleştirdim. Daha sonra İzmir İl Başkanlığında yaşanan sıkıntılardan, 2 yılda 5-6 İl Başkanı atamalarında dolayı ben de tepki koyarak ilçe başkanlığından istifa ettim. Geçtiğimiz gün de kişisel sosyal medya hesabımdan duyurduğum gibi Gelecek Partisi Üyeliğinden de istifa ettim.” dedi.

Gelecek Partisinden neden istifa etti? Hedefi Ne?

Önce İlçe Başkanlığından, ardından önceki gün de Gelecek Partisinin sade üyeliğinden istifasını değerlendiren Gürcan Alkan “Neden üyelikten de istifa ettim? Çünkü Gelecek Partisiyle Ak Parti arasında bir fark yok.  Yine aynı söylemler, aynı yüzler, aynı isimler. Hiç değişen Bir şey yok.” dedi.

“Ahmet Özal ve Tansu Çiller Aradı, Teşekkür Ettim”

İstifasının ardından Siyasi Partilerin kendisiyle sık sık temasta bulunduğunu söyleyen Aliağa Siyasetinin renkli ismi Gürcan Alkan, “İlçe Başkanlığından istifamdan sonra 2 yıldır çeşitli partilerden arkadaşlarımız, dostlarımız aradı beni. Son olarak Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal da aradı. Tansu hanım ile görüştük telefonda. Aliağa İlçe Başkanlığını kabul eder misiniz diye teklifte bulundular. Ama bu nezaketle yapılmış tekliflere siyaseti artık düşünmediğimi belirterek teşekkür ettim. Daha sonra Aliağa'daki çeşitli partilerle de görüşmelerim oldu. Uyuşamadık bazı konularda, olmadı.” dedi.

Altılı Masanın Aliağa Boyutunda yer alacağım

Yakında Millet İttifakı saflarında siyasete devam edeceğini söyleyen Gürcan Alkan, “Allah izin verirse, yakında Millet İttifakının 6'lı masasında yer alacağım.” dedi. Alkan, “Millet İttifakında, Altılı Masa'nın Aliağa yerel boyutunda ben de yer alacağım. Bunu ilk kez Aliağa Medya Grubu olarak size açıklıyorum. Bir siyasi partiyle görüşmelerimiz oldu. Belli bir aşamaya gelen görüşmelerimiz halen devam ediyor. 1 hafta 10 gün içinde bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapacağım.” diye konuştu.

Gürcan Alkan, “Ben siyaseti hizmet anlamında seviyorum.”

“Yıllarca Devlet terbiyesi aldık. Ben siyaseti hizmet anlamında seviyorum. İnsanlara hizmet etmek çok değerli.” diyen Gürcan Alkan, “Görev yaptığım döneme ilişkin dostlarım, Aliağa siyasetine bir seviye, bir düzey ve kalite getirdiğim şeklinde beni çok mutlu eden değerlendirmelerde bulundular. Aliağa'yı artık Aliağalıların yönetmesinin zamanı geldi. Artık Aliağa Zamanı. Aliağa'ya yapılan eziyetler artık yeter. Aliağa'da hava alamaz, yaşayamaz hale geldik. Bu kadar bilgisizlik, bu kadar cahillik, bu kadar öngörüsüzlük olmaz. Bunları her yerde görüyoruz. İlk kez size açıklıyorum; Aliağa'da O Masada, altılı masada ben de olacağım Allah izin verirse.” diye konuştu.

İsmail Hakkı Ergün/Egede Yedigün Gazetsi