Gençlik ve Spor yatırımları için imzalar atıldı

Gençlik ve Spor yatırımları için imzalar atıldı
Editör: Aliağa Medya
05 Temmuz 2021 - 02:31
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünde düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları İzmir Protokol Törenine katıldı. İzmir ziyaretlerinin her zaman ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Kasapoğlu, bugün gerçekleşecek protokollerle İzmir'in sporunun ileriye taşınacağını belirterek, projelerin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
İzmir'de yapımı devam eden Alsancak Stadında sona gelindiğini belirten Kasapoğlu, “Karşıyaka Stadı'nın da temelini atmıştık bir takım engellemeler nedeniyle durdu. Bugün ülkemizin güzide spor kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübünü de ziyaret edeceğiz. Her zaman üretimden, katkıdan, yapıcı bir tavırdan yana olduk. Yine aynı ilkeyle hareket edeceğiz. Biz biliyoruz ki insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır. Bu düsturla tüm Türkiye için olduğu gibi İzmir için de, İzmir'in çok kıymetli halkı için de üretmeye devam edeceğiz. Hizmetten, eser siyasetinden bir adım dahi geri durmayacağız. Önümüze engeller çıkacak. Geçmişte gördük, bugün görüyoruz. O engelleri halkımızla birlikte aşacağız. Birileri algı operasyonlarıyla, iftiralarla, karşımıza çıkacak. Biz onlara inat hep halktan yana olacağız, hukuktan yana olacağız, doğrudan yana olacağız, üretimden yana olacağız ve bu güzel memleketin 84 milyonu için her daim her alanda girişimden, kalkınmadan yana politikayla hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.
Protokolle İzmir'in ilçelerine yeni salon, spor tesisi, havuzlar ve gençlik merkezleri yapılacağını dile getiren Kasapoğlu, tüm paydaşlarla el ele vererek Türkiye'nin birbirinden değerli gençleri için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
İmzalanan protokolde yer alan tesisleri en kısa zamanda hizmete hazır hale getireceklerini kaydeden Kasapoğlu, bu tesisleri dolu dolu kullanmanın da çok önemli olduğunu vurguladı.
İzmir'de 2002'de 59 spor tesisi olduğuna hatırlatan Kasapoğlu, bugün ise bu sayının 200'e yükseldiğini aktardı. Kentte 19 yıl önce 5 bin lisanslı sporcu varken bugün bunun 306 bine çıktığını dile getiren Kasapoğlu, bu sayının da artacağını belirtti.
Kasapoğlu, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da el ele vermeye devam edersek önümüzde hiç bir engel duramaz ve gençlerimiz yeteneğiyle, ahlakıyla, erdemiyle, karakteriyle bizleri her alanda çok daha yukarı taşıyacak. Biz buna inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Hamza Dağ: “Spora yapılan yatırımların meyvelerini topluyoruz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın hizmete girdiğini hatırlatarak, Alsancak Stadı'nın da yüzde 90'ının bittiğini ifade ederek, “Karşıyaka Stadı ile ilgili de yaşanan süreci İzmir kamuoyu gayet iyi biliyor. Normalde bizim ilk başladığımız stat yatırımlarından birisiydi. Ama hem yerel yönetimlerin ısrarlı bir şekilde engelleme çalışmaları hem bölgedeki oturanların da buna yönelik belediyeler tarafından organize edilmesi süreci bir noktaya getirdi. İnşallah orada da biz uzlaşma noktasında bir yol izlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de spor camiasına yeni tesisler kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
İzmir'de yaklaşık 1 milyon genç olduğunu dile getiren Köşger, “Dolasıyla spor tesislerine ve sportif aktivitelere en çok ihtiyaç duyulan kentlerden birisi” dedi.
Törene, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ,Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar , Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen , Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar , Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ,Menemen Belediye Başkan vekili Aydın Pehlivan ve  bakanlık bürokratları katıldı.

Başkan  Serkan Acar; “Aliağamıza hayırlı olmasını diliyorum”

Gerçekleşen törende sonrasında, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar “ Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni’nde Aliağamıza yapılacak spor tesisleri yatırımlarının protokollerini imzaladık. Sayın bakanımıza teşekkür ediyor, yatırımların Aliağamıza hayırlı olmasını diliyorum.