Genç Bilaller Aliağa'da Yarıştı

İzmir Kuzey Bölgesi Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Aliağa’da gerçekleştirildi. 

Genç Bilaller Aliağa'da Yarıştı
Editör: Aliağa Medya
28 Aralık 2019 - 02:50
İzmir Kuzey Bölgesi Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Aliağa’da gerçekleştirildi. 

Aliağa HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda organize edilen programa İzmir Vali Yardımcısı, Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Tahir Büdün, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Bayır ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İzmir’in 15 farklı ilçesinde faaliyet gösteren okulların katılımıyla düzenlenen yarışma saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ve İzmir Vali Yardımcısı Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarından sonra çekilen sıralama kurası ile öğrenciler sahnede Ezan sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunca; Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akdemir birinci, Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Burak Ağıl ikinci, Aliağa Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ramazan Cihad Kurt üçüncü oldu. Dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeleri takdim edilirken tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi. Ayrıca öğrencilere Aliağa Belediyesi kültür yayınları kapsamında hazırlanan, Aliağa Kent Kitaplığı’na ait ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabı hediye edildi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ve yenilen öğle yemeği ile son buldu.