Gaziler Günü Aliağa'da Kutlandı

Gaziler Günü Aliağa'da Kutlandı

Gaziler Günü Aliağa'da Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
19 Eylül 2023 - 18:08
Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesi yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da da 'Gaziler Günü' töreniyle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Aliağa İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar ve Gaziler katıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kıbrıs gazisi Doğan Kılıç şunları söyledi
Yüce Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün de, yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortasıdır. Hürriyet ve bağımsızlığın en büyük güvencesi ve dayanarak inanıyoruz ki kan dökülerek Vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk millet tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül Savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin günüdür. Gaziler gününüz kutlu olsun hiç düşünmeden, geriye bakmadan, vatan, millet ve bayrak için emperyalist devletlerinin topyekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize ve cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz Sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi.


Kılıç’ın konuşmasının ardından 19 Eylül 1921 tarih ve153 Sayılı Kanunla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik Rütbesi verilmesi ile ilgili meclis tutanaklarının okunması sonrası, Atatürk’ün meclise ve orduya teşekkür mesajı okundu. Program, öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından şehitlik ziyaretiyle son buldu.

Kaymakam Zekeriya Güney, “Gaziler Gününüz Kutlu Olsun”

‘Gaziler Günü’ kutlama programı, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde gaziler, gazi yakınları, şehit aileleri ile Aliağa Mülki Erkânını bir araya getiren yemek programı ile devam etti. Yemek programında konuşan Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Bugün bu coğrafyada dimdik durabiliyor isek bu aziz milletimizin, aziz şehitlerimizin sayesindedir. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Mücadele her zaman devam edecek. Bu mücadelede canlarını veren aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Aramızdan ayrılan, vefat eden gazilerimize rahmet diliyorum. Programımıza katılan çok değerli gazilerimize, şehit ailelerimize sevdikleriyle birlikte mutlu günler diliyorum. Gaziler gününüz kutlu olsun” dedi