Gaziemir'de öğrencilere tam destek

Gaziemir Belediyesi, Sosyal İnceleme Puanlama Sistemi’yle belirlediği 600 ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine okul çantası ve kışlık ayakkabı armağan etti, öğrencilerin yüzünü güldürdü

Gaziemir'de öğrencilere tam destek
Editör: Aliağa Medya
28 Ağustos 2019 - 01:24

Gaziemir Belediyesi, Sosyal İnceleme Puanlama Sistemi’yle belirlediği 600 ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine okul çantası ve kışlık ayakkabı armağan etti, öğrencilerin yüzünü


güldürdü..


.Gaziemir'de öğrencilere tam destek




Pusula Belediyecilik sloganıyla projelerini hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eğitim alanındaki çalışmaları da öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde verilen eğitimle öğrencileri lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlayan ve kırtasiye seti yardımıyla okula ‘merhaba’ diyen öğrencilerin heyecanını paylaşan belediye, şimdi de öğrencilere okul çantası ve ayakkabı dağıtıyor.

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ayakkabı ve okul çantası dağıtımı yapılıyor. Sosyal İnceleme Puanlama Sistemi’ne katılan ve evlerde yapılan değerlendirmeler sonucu 50 puan üstü alan ailelerin çocukları bu destekten yararlanıyor.

Puanlama sistemine katılarak destekten faydalanma koşullarını taşıyan aileler, belediye personeli tarafından telefonla aranarak Atıfbey Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’ne davet ediliyor ve öğrencinin bedenine uygun ayakkabı ve çantanın dağıtımı yapılıyor. Proje kapsamında 600 ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine ayakkabı ve okul çantası dağıtıldı.

Çocuk ve genç dostu Gaziemir
Hayatın her aşamasında çocuk ve gençleri destekleyeceklerini, çocuk ve genç dostu bir belediye olacaklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Geleceğimizin sahibi çocuklarımızın eğitim hayatı sadece anne-baba ve okullara emanet edilmemeli. Belediyeler de öğrencilerimize her türlü desteği vermeli, eğitimlerine katkı koymalı. Biz de bu anlayışıyla öğrencilerimize destek oluyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini desteklerken açtığımız kültür, sanat ve spor kurslarıyla da onların bireysel gelişimlerine katkı koyuyoruz” diye konuştu.






Kaynak: İzmir Basın Grubu