FOÇALI TURİZMCİ KADEMELİ NORMALLEŞMEYE HAZIR

Foça’da çoğunluğu butik otellerden oluşan konaklama tesisleri bu yıl gecikmeli de olsa yeniden yaz hazırlıklarına başladı

FOÇALI TURİZMCİ KADEMELİ NORMALLEŞMEYE HAZIR
Editör: Aliağa Medya
06 Mayıs 2020 - 02:56

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da turizmciler yaz sezonuna umutla hazırlanıyor. Sıkı koronavirüs önlemleriyle faaliyetlerini sürdüren otel işletmecileri Sağlık ve Turizm Bakanlıklarından gelecek kademeli normalleşme haberlerini bekliyor.

ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU UMUT DOĞDU

Foça’da çoğunluğu butik otellerden oluşan konaklama tesisleri bu yıl gecikmeli de olsa yeniden yaz hazırlıklarına başladı. İç ve dış tadilatlar sürerken, faaliyetlerini müşteri azalmasına rağmen devam ettiren oteller de var. Onlarda özellikle hijyen konularına ağırlık veriyor. Turizmciler alınan önlemlerin etkili olduğunu, kademeli normalleşme sürecine geçileceği umudunun doğduğunu, birçok turizmcinin de hazırlıklarını tamamladığını dile getiriyorlar.

YILIN FAVORİ KONULARI HİJYEN DEZENFEKSİYON SOSYAL MESAFE

İlçeda 40 yılı aşkın bir süredir otel ve turistik tesisler işletmeciliği yaptığını belirten Sebahattin Karaca bu sezonun favori konusunun hijyen ve dezenfeksiyon olduğunu söyledi. Sebahattin Karaca; “ Konuklarımız geldiğinde kendilerine hoşgeldin diyoruz ve hijyen madde ile nemlendirdiğimiz paspasa basmalarını istiyoruz. Ayakkabı dezenfekte olduktan sonra hazırladığımız hijyen masasında ellerini dezenfekte ediyor. Buradan bir maske alıyor konuklarımız. Tek kullanımlık yada çok kullanımlık bir eldiven veriyoruz. Kolonyamız var. İsteyene bir şişe küçük dezenfektan veriyoruz. Sonra resepsiyona alıyoruz. Daha önce açık büfe kahvaltı veriyorduk. Malum sebeplerden açık büfeyi tamamen kaldırdık. Onun yerine seyrekleştirilmiş, sosyal mesafeyi korumuş olarak masalarda servis yapıyoruz. Servis yaparkende yiyecek içecek gıdaların kapalı paketlerde olmasına dikkat ediyoruz. Odalarda dumanlama ve dezekte cihazımız var. Müşteri çıktıktan sonra tüm odayıı dezenfekte ediyoruz. Bir virüs ilacı kullanıyoruz. Virüs ilacı işlemden sonra tamamen havayla karışıyor. Odanın her tarafına sirayet ettiğinden son derece sağlıklı bir ortam yaratmış oluyoruz. Kullandığımız bu ilacın hiçbir canlıya zararı yok. Sadece virüsleri ortadan kaldıran bir özelliği var.”

40 YILDA ÇOK OLUMSUZLUK YAŞADIK BUNDAN DA SIYRILACAĞIZ

“40 yıldır Foça’da turizm ve otelcilik işlerinde fiilen çalışıyorum. Bu 40 yıl içinde çok türlü olumsuzluklar yaşadık. Hepsini de bir şekilde bertaraf edebildik. Her zamanda başarıyı yakaladık. Ama şu COVID-19 koronavirüs nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle turizm konusunda, konaklama konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Otelde her türlü hazırlığı yaptık. Ancak günübirlik ve kurumsal müşterilerimizi alıyoruz. Kabul ederken de hijyeni en ön planda tutuyoruz. Biz ne olur ne olmaza karşılık her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın genelgelerini sıkı sıkı takip ederek işletmemizde her türlü hazırlığı önceden yapmaya çalışıyoruz. Şu anda esasında müşteri kabul edecek durumdayız. O bakımdan sıkıntımız yok. Ben şuna inanıyorum. Türkiye’de çok iyi turizmciler var. O turizmcilerin sayesinde biz koronavirüsten de olabildiğince en az zararla sıyrılıp eski günlerimize kavuşacağımıza inancım tamdır.” Dedi.

Seyfi GÜL