FOÇALI GENÇ ŞAİR, YENİ KİTABINI BAŞKAN FATİH GÜRBÜZ

FOÇALI GENÇ ŞAİR, YENİ KİTABINI BAŞKAN FATİH GÜRBÜZ
Editör: Aliağa Medya
17 Mart 2021 - 01:29
FOÇALI GENÇ ŞAİR, YENİ KİTABINI BAŞKAN FATİH GÜRBÜZ İÇİN İMZALADI
Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli genç şair Kemal Çiftci, yeni kitabını Başkan Fatih Gürbüz’e hediye etti.
Kemal Çiftci’nin, ‘‘Başıma İsyanlar Yakar Ateş Böcekleri’’ isimli eser, Çiftci’nin ateş böceği serisinin ikinci kitabı olarak raflarda yerini aldı.
Kitap, ayrıca İzmir’de kurulan yeni bir yayınevi olan Sakin Kitap Yayınevinin de ilk kitabı olmasıyla çifte heyecan taşıyor.
Genç şairin sevincini paylaşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Mesai arkadaşım, kardeşim Kemal Çiftci’yi ikinci eseri için tebrik ediyor, İzmir’imizin yeni yayınevi olan Sakin Kitap Yayınevine başarılar diliyorum.’’dedi.
Kemal Çiftci;
‘‘Şiirin ne olduğunun en kısa ve özlü tariflerinden biri, kavramın mecaza dönüştürülmesi olduğudur. Bu tarifin açılımı ise, salt düşünce olan şeyin çok anlamlılığa ulaştırılmasıdır.

Genç şair Kemal Çiftci şiirin bu temel kuralını biliyor ve başarıyla uyguluyor. Yanı sıra, kuşkusuz bütün dillerin en özlülerinden olan Türkçe’nin bu özelliğini de kavramış. Bu dilsel yalınlık becerisi ve mecaz oluşturma başarısı, şiirde giderek daha da ustalaşacak olmanın ve daha da soluklu şiirlerin güvenilir habercileridir.’’
-Ataol Behramoğlu-

Yardım, yarımdım, suyla karıştım
Çamurdan kalktım sana geldim
İlahi bir aşktan kaçtım elmaya koştum
Hüviyetim silindi kitaplardan
Arzularım arsızlaştı
Başıma isyanlar yaktı ateş böcekleri