Foçada Yeni Koronavirüs Yasaklarına Olumlu Tepki

Foça İlçe Hıfzısıhha Kurulunun 6 Mayıs 2020 tarihinden itibaren uygulamaya koyduğu yeni yasaklara vatandaşlar çoğunlukla olumlu tepkiler verdi. Bir vatandaş pazar günü 65 yaş üstü vatandaşlara verilen 4 saatlik dışarı çıkma izninde sahilde yürüyemeyecek olmaktan şikayet etti.

 Foçada Yeni Koronavirüs Yasaklarına Olumlu Tepki
Editör: Aliağa Medya
07 Mayıs 2020 - 22:05

 Foça ilçesinde, koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında uygulanan yasaklara 6 Mayıs 2020 tarhinden itibaren yenileri eklendi. Sahil şeridi boyunca tüm plaj ve koylar başta olmak üzere, mücavir alan içinde özellikle iç kesimlerde kalan park mesire alanı, doğal rekreasyon alanlarında bekleme yapmak, karavan park etmek, konaklama yapmak, çadır kurmak, açıkta konaklamak yasaklandı. Kurul, mücavir alandaki parklar, mesire ve doğal rekreasyon alanları, meydanlar, sahil bandı iskeleleri, kıyı şeridine bağlı tekne ve yat gibi yerlerde açıkta masa kurmayı, alkollü, alkolsüz içecek almak, denize girmek, güneşlenmek, kıyıya bağlı tekne üzerinden balık avlamak, özel aracıyla sahil ve iç kısımlara park ederek alkollü alkolsüz içecek almak, banklarda oturmak, yan yana ya da el ele sosyal mesafeye uymadan gezmek, motosiklet, bisiklet ve yürüyüş gruplarının toplu olarak etkinlik yapmalarının da yasaklanmasına karar verdi.

Alınan kararlar ilçe halkı tarafından büyük çoğunlukla olumlu karşılandı. İlçeye girişlerin bu kararlarla daha sıkı kontrol altına alınacağı ve azalacağı değerlendirdi. İlçeye bağlı Yenifoça Mahallesi’nde ikamet eden Nilüfer Orcunus adlı vatandaş” 65 yaş üzerine 4 saat dışarı çıkma izni verildi..Sahilde yürüme yasaksa Yeni Foça’da nerede yürüyeceğiz. Sahilde dolaşmak engellenmesin.” diyerek kararların esnetilmesini istedi.

Foçalı vatandaşlardan Ali Aktaş ise esnaf olmasına ve yaşadıkları sıkıntıya rağmen kararları doğru bulduğunu söyledi. Ali Aktaş; “ Doğru kararlardır. Olması gereken kararlardır. Hepimizin sağlığı için. Bu kararlara uyarsak bu koronavirüsü daha erken atlatmış olacağız. Sezona başlamış olacağız. Görüyorsunuz esnafın durumu zor.
Kuaförlerin,berberlerin açılmasını da doğru buluyorum. Ama hijyen kurallarına uyarak çalışmalarının hepimiz için, toplum, için sağlığımız içi daha doğru olacağını düşünüyorum. Havalar ısınmaya başladı. Herkes gelmek istiyor. Denize girmek istiyor. Balık avlamak istiyor. Ama şimdi yeri ve zamanı değil. Bu pandemiyi atlatana kadar kurallara uymak zorundayız. Sağlık Bakanlığının, Bilim Kurulunun, İlçe Hıfzısıhha Kurulunun kararlarına harfiyen uyarsak bu koronavirüs belasını daha çabuk atlatırız. “ dedi.

Alınan yasak kararlarına ilçe genelinde büyük ölçüde uyulurken, ilk gün az da olsa sahilde toplu olarak yürüyüş yapanlar, banklarda oturanlar ve karavanlarını park edenler olduğu dikkat çekti.

Seyfi GÜL