Foçada Koronavirüs Pozitif Vaka Sayısı 35 Oldu

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün tedbirler kapsamında test alınması uygulaması ilçedeki diğer kurumlarıda içerecek şekilde sürüyor. Bu kapsamda kontrol altındaki huzurevinde yapılan yeni testlerde 4’ü çalışan 4’ü yaşlı olmak üzere 8 kişinin daha koronavirüs pozitif çıktı.

Foçada Koronavirüs Pozitif Vaka Sayısı 35 Oldu
Editör: Aliağa Medya
30 Nisan 2020 - 22:55
İzmir’in Foça İlçesi’nde çoğunluğu kurumsal işyerlerine ilçe dışından gelen çalışanlar olmak üzere korona virüs testleri pozitif çıkan vaka sayısı 35’i buldu. Tamamı Foça Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan hastaların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Daha önce semptomları göstermemelerine rağmen tedbir amaçlı olarak yapılan testlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Foça Reha Midilli Necla Ana Huzurevi’nde 4 pozitif vaka belirlenmişti.Tam izolasyon uygulanan huzurevi karantinaya 2’si çalışan 2’si huzurevinde kalan yaşlı olmak üzere 4 kişi tedaviye alınmıştı.

Edinilen bilgiye göre; İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün tedbirler kapsamında test alınması uygulaması ilçedeki diğer kurumlarıda içerecek şekilde sürüyor. Bu kapsamda kontrol altındaki huzurevinde yapılan yeni testlerde 4’ü çalışan 4’ü yaşlı olmak üzere 8 kişinin daha koronavirüs pozitif çıktı.

1246 HÜKÜMLÜNÜN TAHLİYE EDİLDİĞİ AÇIKCEZAEVİNDE 22 VAKA

15 Nisan 2020 tarihinde 1246 hükümlününün yeni infaz yasasıyla tahliye edildiği Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nda da izinli olarak gittikleri yerlerden dönen 22 çalışanın testlerinin pozitif olduğu belirlendi.

Huzurevinde geçtiğimiz günlerde belirlenen ilk 4 kişi ile birlikte 12, Foça Açık Cezaevi’nde 22 ve İlçede bir sosyal destek grubunda gönüllü olarak çalışan 1 kişi olmak üzere vaka sayısı toplam 35’e çıktı.

İLÇEDE EK TEDBİRLER GÜNDEMDE

İkinci evleri Foça’da olan yazlıkçıların son bir hafta da yoğun olarak gelmesiyle kalabalıklaşan ilçede önlemlerin sıkılaştırılmasının gündem de olduğu bildirildi. Havaların ısınmasıyla sokakların hareketlenmesinin olumsuz etkileri olabileceği, vatandaşların ilan edilen kısıtlamalara uyması, belirlenen önlemleri mutlaka ve eksiksiz alması istendi.

Seyfi GÜL