Foçada İşkur Kampüste etkinliği düzenlendi

İŞKUR FOÇADA KAMPÜSTE Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi öğrencileri düzenlenen “İşkur Kampüste” etkinliğiyle kendilerine yönelik geliştirme ve iş bulma faaliyetlerini Tü

Foçada İşkur Kampüste etkinliği düzenlendi
Editör: Aliağa Medya
20 Nisan 2019 - 22:41

İŞKUR FOÇADA KAMPÜSTE


Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi öğrencileri düzenlenen “İşkur Kampüste” etkinliğiyle kendilerine yönelik geliştirme ve iş bulma faaliyetlerini Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yetkililerinden dinledi. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ile turizmci yazar Sebahattin Karaca’da turizm sektöründe başarılı olmak için yapılması gerekenleri tecrübelerinden örneklerle aktardılar.


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve DEÜ Reha Midilli Foça Turizm Fakültesinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Osman Avşar Kurgun, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Filiz Temiz, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, Turizmci Otel İşletmecisi Yazar Sebahattin Karaca konuşmacı olarak yer aldılar. Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Metin Kozak’ın da izlediği panelde Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun’un açış konuşmasını Filiz Temiz’in görsel öğelerle desteklediği İş Kur’u tanıtıcı sunum izledi. Filiz Temiz; İş Kur’un ülke içinde  öğrencilere her aşamada kendilerini geliştirme ve iş bulma olanakları sunduğunu,   mesleki gelişimleri konusunda yardımcı olduğunu, Avrupa’da eğitim görme ve çalışmak için kapıları araladığını anlattı.


İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Eser ise Türkiye’de ve İzmir’de pastacılık sektörünün durumunu ortaya koydu, mesleğin gelecek vadettiğini, ancak eleman bulmakta zorlandıklarını anlattı. Eser; mesleği seçmeleri halinde oda başkanlığının kendilerine her türlü desteği vereceğini vadetti.


Turizmci Sebahattin Karaca’da eğitim ve mesleki tecrübenin iyi bir turizmci olmada ana faktörler olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin okulda aldığı eğitimin sektöre giriş için temel gereklilik olduğunu, eğitimin sektör için birinci basamağı ifade ettiğine vurgu yaptı. Sonraki süreçte başarıyı azim, istek ve çalışmanın belirlediğini, yabancı dilin ilerlemede çok etkili bir unsur olduğunu söyledi. Karaca; “ Her şeyden önce mesleği sevmek, insanı sevmek gereklidir. Bu sizlerin motivasyonunu en üst düzeye taşıyacaktır. Karşılaşacağınız zorlukların üstesinden  daha kolaylıkla gelebileceksiniz. Turizm mesleği barışı, huzuru, güzelliği ve güvenliği sever. Bu özelliklere önem veriniz.İşinizi tatlı dille, kibarlıkla, nezaketle yapınız. Tertipli ve temiz olmanız size artı değerler katacaktır. Bu sayede vazgeçilmez vasıflı eleman olabilirsiniz.” Dedi.


Son bölümü öğrencilerin sorularına ayrıan etkinlik konuşmacılara teşekkür çiçeklerinin takdimiyle sona erdi.


Syfi GÜL