FOÇADA ÇOCUKLAR BÜYÜKLER SOKAĞA ÇIKAMADI BAYRAM EVLERE GELDİ

İzmir’in Foça İlçesi’nde koronavirüs salgını önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çocuklar ve büyükler evlerden çıkamayınca yetkililer vefa sosyal destek grupları ile işbirliği yaparak bayramı evlere getirdiler.

FOÇADA ÇOCUKLAR BÜYÜKLER SOKAĞA ÇIKAMADI BAYRAM EVLERE GELDİ
Editör: Aliağa Medya
24 Nisan 2020 - 01:19

İzmir’in Foça İlçesi’nde koronavirüs salgını önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çocuklar ve büyükler evlerden çıkamayınca yetkililer vefa sosyal destek grupları ile işbirliği yaparak bayramı evlere getirdiler. 23 Nisan doğumlu 94 yaşındaki Fikriye Teyze, 100 yaşındaki Mürvet Teyze, 11 yaşındaki Medine Güneş, 15 yaşındaki Deniz Deniz’în ’in doğum günleri adreslerinde pasta kesilerek kutlandı. Alo 155 hattını arayarak çikolata isteyen 6 yaşındaki Mahmut Talha Yaman’ın dileği polis arabasına bindirilerek yerine getirilirken, kırsal mahallelerdeki çocuklara evlerinde balonlar ve hediyeler verilerek bayramları kutlandı.

JANDARMA BANDOSUNDAN SOKAK SOKAK KONSER

Foça’da sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti. Foça Jandarma Komando Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu açık bir otobüsün arkasında ilçeyi dolaşarak konserler verdi. Bando’nun yer aldığı otobüs zaman zaman durarak balkon ve bahçelerden vatandaşların yaptığı istekleri çalarak bayram havası estirdi.

94 YAŞINDAKİ FİKRİYE TEYZE UNUTULMADI

Atatürk Mahallesi ‘nde ki evinde yaşamını sürdüren 23 Nisan doğumlu 94 yaşındaki Fikriye Ertenk’in kapısı da vefa sosyal destek grubu üyesi Foça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mensupları ve polislerce çalındı. İlçe Kaymakamı Ali Çetin ve Emniyet Müdür Özgür Arslan’ın selamlarıyla ulaştırılan pasta üzerindeki mumlar üfletilerek “Nice Mutlu Senelere” dilekleri ve alkışlarla doğum günü kutlandı.

İYİKİ DOĞDUN MEDİNE

23 Nisan doğumlu 12 yaşındaki Medine Güneş içinde Vefa Sosyal Destek grubu üyesi Foça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mensupları bayan Jandarmalarla birlikte işbaşı yaptı. İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Güneş için Bağarası Mahallesi’de ki evinin önünde bu kez Foça Kaymakamı Ali Çetin ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün selamlarıyla gelen doğum günü pastası ve hediyeleri “İyi ki Doğdun Medine” şarkıları eşliğinde kendisine ulaştırıldı.

100 YAŞINDAKİ MÜRVET TEYZENİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Jandarma ve vakıf mensupları Bağarası Mahallesi’ndeki ikinci kutlamayı 100 yaşındaki Mürvet Efe’nin evinde gerçekleştirdiler. Kapıda mum yanan pastayla vefa sosyal destek ekibini gören Mürvet Teyze sevinç gözyaşlarıyla mumları üfledi.

Üçüncü doğum günü ise Yenifoça Mahallesi’nde 11 yaşındaki Deniz Deniz’e sürpriz ziyaretle geçekleştirildi.

ŞEHİT AİLESİ VE ÖĞRENCİLERE HEDİYELER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’da beraberindeki öğretmenlerle; bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatılan bir araçla mahalleleri dolaştı, öğrencilerin hatırını sordu. Hediyeler verdi. Bayramlarını kutladı.

İlçeye bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Muhtarı Cihat Gerihan ve İhtiyar Heyeti azaları kendi olanakları ile temin ettikleri hediye paketlerini ev ev dolaşıp mahallelerindeki şehit ailesi ve çocuklara ulaştırdılar, bayram sevinçlerini paylaştılar.

ALO 155’TEN ÇİKOLATA İSTEĞİ

İlçe Merkezi ve kırsal mahalleleri dolaşarak üzerinde polis logosu bulunan balonlar dağıtan Emniyet Müdürlüğü ekipleri son isteği Atatrük Mahallesi’nden Alo 155 hattını arayarak çikolata isteyen 6 yaşındaki Mahmut Talha Yaman’ı sevindirerek yaptı. “Annem Babam evden çıkamıyor. Ben çikolata istiyorum” diyen Mahmut’a çikolata ve hediyelerle giden ekip onu polis arabası üzerine ve şoför koltuğuna oturtarak sevindirdi.

Foça’daki etkinlikler saat 21.00’de balkonlardan İstiklal marşı’nın okunmasıyla sürecek.

Seyfi GÜL