Foçada Bu Kez Sokaklar Sahiller Gençlerindi

Foçada Bu Kez Sokaklar Sahiller Gençlerindi

Foçada Bu Kez Sokaklar Sahiller Gençlerindi
Editör: Aliağa Medya
16 Mayıs 2020 - 01:36

Koronavirüs önlemleri kapsamında bugün 4 saatlik sokağa çıkma serbestisi kullananlar 15 – 20 yaş grubu gençler oldu. İzmir’in Foça İlçesi’nde de gençler özledikleri arkadaşlarıyla buluşup sahillerde gezerek zamanlarını değerlendirdiler. Kendilerinin daha çok büyüklerin sağlığı için evde tutulduğunu, ancak büyüklerin önlemlere uymadıklarını görünce üzüldüklerini söylediler.

DENİZE GİRMEYE İZİN YOK

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığı saatlerde gençler de sokak ve sahillerde görünmeye başladılar. Bazıları aileleriyle, bazıları arkadaşlarıyla günün tadını çıkarmaya çalıştılar. Motorsiklet ve elektrikli bisikletleriyle tur atarak gezinti mesafelerini uzatmayı tercih edenlerde oldu. Bazı gençler alışveriş yapmayı,bilgisayar ve telefon ürünleri satan mağazaları dolaşmayı özlediğini dile getirdi. İlçenin meşhur dondurmacıları serinlemek isteyen gençlerden büyük ilgi gördü. İlçe dışından gelip denize girmek isteyenlere ise polis izin vermedi.

4 SAAT AZ

Gençlerden Berk Umut Kaymak rahatladıklarını ama 4 saatin az olduğunu söyledi. Berk Umut Kaymak; “Rahatladık. Bu tatil iyi oldu. Ama 4 saat az. Gezemiyoruz. Bir şey yapamıyoruz. Daha fazla olmasını beklerdik. Yasak olan günlerde evde oturuyoruz. Ders çalışıyoruz. Karantina günleri. Çok sıkıldık. Artık dışarı çıkalım gezelim istiyoruz. Havalar ısındı.” Dedi.

BİZ BÜYÜKLER İÇİN EVDEYİZ ONLAR ÖNLEMSİZ SOKAKTA

İlayda Yağmur Yaman bazı büyüklerin önlemlere duyarsızlığından şikayet etti. İlayda Yağmur Yaman; “ Benim sınavuım var. Ders çalışıyorum. İnternette vakit geçiriyorum. Bu da olumsuz oluyor aslında. 4 saat yetiyor. Normalde de çok gezen bir kişi değilim. Az geziyorum. İnsanlara yakın durmamaya çalışıyorum. İyi oldu böyle. Ama çıkanları da görüyorum. Yetişkinler maske takmıyor. Çoğu kişinin ağzında maske yok. Hatta bir haber çıkmıştı. Gençlerden yayılıyor diye. Onlar için biz takıyoruz. Ama onların kendileri takmıyor. Biz onların güvenliği için takıyoruz. Sizden bize bizden size bulaşmasın. Ama kendileri tedbir almıyor. O kadar maske maske diye bağırılıyor. 1 Haziran da da herkes çıkacak. İyice kötü olacak. Belki de artacak” dedi.

YAŞLILARLA KARŞILAŞTIRILMAMAK İYİ OLDU

Aslı Akyer evde oturmanın sıkıcı olduğunu belirterek; “Böyle çıkmak iyi oldu. Ayrı zamanın olması da çok iyi. Yaşlılarla filan karşılaşmamak. Bizim açımızdan iyi oldu. İnşallah hemen geçer tez vakitte de. Daha iyi olur.”dedi.

HAFTADA EN AZ İKİ GÜN İHTİYAÇLARI VAR

Eşi ve kızlarıyla gezmeye çıkan Remzi Özyurt ‘ta evde sıkılan gençler ve aileleri için dışarı çıkmaların iyi geldiğini söyledi. Remzi Özyurt; “ Çocuklar evin içinde kapalı kalmaktan sıkıldığı için bu dışarı çıkmalar çok iyi geldi. Çocuklara moral oluyor. Özellikle öğrencilere evde kalmaları çok sıkıcı geldiği için harika bir şey bu. Zaman yetmiyor tabii. Haftada en az iki gün ihtiyaçları oluyor.

ÖNCE SAĞLIK

Zamanı arkadaşlarıyla buluşup gezerek değerlendiren Deniz Erpınar da havanın sıcak olması dolayısıyla 4 saatlik sürenin yeterli olduğunu söyledi. Deniz Erpınar; “ Evde kaldığımız süreyi bir şekilde verimli geçirmeye çalışıyorum. Dizi izliyorum. Spor yapıyorum. Kendime hobiler buluyorum. (Dışarı çıkma süresi) Hava çok sıcak olduğu için yeterli bence. Ama arttırılabilir. Sıkıldım biraz ama önce sağlık “ dedi.
Gençlerin çocuklar ve 65 yaş üstü vatandaşlara göre sokağa çıkma saatlerini daha sakin ve önlemlere daha çok uyarak değerlendirdikleri gözlendi.

Seyfi GÜL