Foçada Batan Tekne Ve Kaybolan Çocuğu Arama Çalışmaları 8.Günde De Devam Etti

Foçada Batan Tekne Ve Kaybolan Çocuğu Arama Çalışmaları 8.Günde De Devam Etti

Foçada Batan Tekne Ve Kaybolan Çocuğu Arama Çalışmaları 8.Günde De Devam Etti
Editör: Aliağa Medya
09 Ağustos 2020 - 19:52
İzmir’in Foça İlçesi açıklarında Kurban Bayramı’nın 3.ncü günü batan “Egem” isimli özel tekneden denize düşerek kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy’u arama çalışmaları 8. Günde de devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bölgeyi hem satıhtan hem su altından didik didik tarıyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgedeki satıhtan arama çalışmasını 24 saat aralıksız sürdürüyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisi dalgıçları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekipleri ise gündüz saatlerinde su altında arama çalışması yapıyor.
Teknenin alabora olarak battığı Orak Adası, Atatürk Adası (eski adı Hayırsız Ada) ve Metelik Adası bölgesini kapsayan 4 kilometrekarelik deniz sahasındaki aramalarda Su Altı Görüntüleme sistemleri de kullanılıyor. Dalgıçlar 35 metreye kadar olan derinliklere inerken , Su Altı Görüntüleme Sistemleri ile daha derin suların kontrol edilmesi sağlanıyor. Atatürk Adası,Orak Adası, Metelik Adası kıyıları ile çevredeki plajlar ve sahiller de ekipler tarafından belirli aralıklarla dolaşılarak tarama çalışmaları yapılıyor.
Facianın ardından başlatılan yoğun çalışmaya rağmen batan tekneye de kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy’a da henüz ulaşılamadığı açıklandı.
Seyfi GÜL