Foça Yeni Bağarası'nda Atatürk büstü açıldı

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Muhtarı Cihat Gerihan işe imece usulü muhtarlık binası ve Atatürk Büstü yaptırmakla başladı

Foça Yeni Bağarası'nda Atatürk büstü açıldı
Editör: Aliağa Medya
29 Ekim 2019 - 23:25


İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Muhtarı Cihat Gerihan işe imece usulü muhtarlık binası ve Atatürk Büstü yaptırmakla başladı. Muhtar Atatürk Büstü’nün açılışını mahalle saknlerinden  98 yaşındaki Mustafa Dal’a yaptırdı.

Babası da  aynı mahallenin eski muhtarlarından olan Cihat Gerihan, Foça Kaymakam şoförlüğünden emekli olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde muhtar seçildi. Seçildiği günden itibaren mahallesinde oluşturduğu gruplarla işlerin önemli bölümünü imece usulü çözmeye başladı. Gerihan eskimiş muhtarlık binasını Foça Belediyesi’nin desteğiyle yenilerken, önüne Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi  Vakfı ‘nın yapımını üstlendiği Atatürk Büstü’nü yerleştirdi.

Yeni muhtarlık binasının açılışına Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Binanın ve büstün açılışını protokol ile birlikte mahallenin Cumhuriyetle yaşıt büyüğü 98 yaşındaki Mustafa (DAL) amca yaptı.

Muhtar Cihat Gerihan; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Reha Necla Eğitim ve Yaşlıevi Başkanı Ali Haydar Çelebi ve yapımda imece usulü çalışarak destek veren  mahalle halkına teşekkür etti. Cihat Gerihan; “ Şimdi mahalleye dönüştürülen köylerimizde eski dayanışma usülleriyle bir çok şeyi halledebilecğimizi ispatladık. Bundan sonra da el birliğiyle, güç birliğiyle mahallemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Seyfi  GÜL