Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim Vefat Etti

Foça Eski Belediye Başkanı Nihat Dirim Vefat Etti
Editör: Aliağa Medya
03 Nisan 2022 - 21:44
İzmir’in turistik İlçesi Foça’nın eski Belediye Başkanı Nihat Dirim 63 yaşında vefat etti. Efsane belediye başkanları arasında gösterilen Dirim'in bir süredir hasta olduğu ve tedavi gördüğü öğrenildi
Nihat Dirim 1989 – 1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı yaptı. Kente kazandırdığı pek çok değerin yanı sıra Türk Yunan ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde iki halk arasında kurulmasına katkı verdiği sıcak ilişkiler ve mübadillerin aynı isimle kurduğu kentler arasında kurduğu bağlantılarla başkanlığından sonraki yıllarda da kendisinden övgüyle söz ettirdi. Dirim’e bu çabalarından dolayı 17 Şubat 2022 tarihinde Foçada düzenlenen törenle Ege Barış ve İletişim Derneği ‘nin Barış Belediyeciliği Emek Ödülü verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ödülü takdim ettiği törende Nihat Dirim’de belediyecilik ve yönetim de demokrasiye verdiği önemi anlatan bir konuşma yapmıştı.
Cenaze programının ise henüz netleşmediği bildirildi.
Ege 'de yedigün Gazetesi ve Medya olarak Merhum Nihat Dirim Başkan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Foça halkına başsağlığı ve sabırlar dileriz.