Foça'da Yaz Kalabalığı

Foça'da Yaz Kalabalığı
Editör: Aliağa Medya
26 Ekim 2020 - 08:35

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da 25 Ekim 2020 Pazar günü yaz kalabalıklarını aratmayan doluluklar yaşandı. 30 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı çevre yerleşim yerlerinden vatandaşları Foça da sahillere akın ettirdi. Güzel havanın tadını en çok çocuklar çıkardı.

Öğle saatlerinde 30 dereceye yaklaşan sıcaklığı gören vatandaşlar soluğu Foça’da aldı. Okulların açılmasıyla hafta sonunu bekleyen çocuklar günü en iyi değerlendirenler arasında yer aldılar. Sahillerde ve uygun alanlarda koşup oynayan çocuklar, ilçeye özgü heykellerin üzerinde eğlenmekten de geri durmadılar. Deniz suyununda sıcak olduğunu belirten çok sayıda vatandaş ahşap iskele, koylar ve plajlarda yüzmenin keyfine vardılar. Hafta içi sakinlik yaşayan ilçede esnaf hafta sonu bereketi yaşadı. Kafeler, balık restoranları, lokantalar doldu taştı. Seyyar satıcılar, ünlü dondurmacılar önlerinde oluşan kuyruklarla günün bereketini çıkaranlar arasında yer aldı. Gezi tekneleri Liman içi saatlik turlarla vatandaşları gezdirdi. Sokak müzisyenleri şarkılarıyla yürüyüş yapanların kulaklarını okşarken, aldıkları bahşişler yüzlerini güldürdü.

Çeşitli noktalarda konuşlanan Foça Emniyet Müdürlüğü ekipleri maske ve pandemi önlemleri konularında kontrolleri gün boyu sürdürdüler. Maskesiz ve maskesini uygun takmayan vatandaşlar uyarıldı. Ezan saatleri öncesi cami hoparlörlerinden maske, mesafe ve hijyen konularında hatırlatmalar içeren anonslar yapıldı.

İlçeye geliş ve gidişlerde trafik yoğunluğu, ilçe içinde ise otopark sıkıntısı yaşandı.

Seyfi GÜL