FOÇA'DA UĞUR MUMCU'YU ANMA TÖRENİ

Uğur Mumcu Foça’da törenle anıldı…

FOÇA'DA UĞUR MUMCU'YU ANMA TÖRENİ
Editör: Aliağa Medya
25 Ocak 2021 - 23:16
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci yıl dönümünde Foça’da törenle anıldı.
Özlemle anıyoruz
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu haince katledilişinin yıl dönümünde, Atatürkçü Düşünce Derneği ve vatandaşlarımızla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının ardından bugün düzenlediğimiz törende saygı ve özlemle andık.’’dedi.
Uğur Mumcu Parkı’nda sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile 25 Ocak Pazartesi günü yapılan anma törenine; Foça Belediyesi Başkan Vekili Semih Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, konuşma yaptı.
Işık tutmaya devam etmektedir
Şeniz Ararat; ‘‘Bizler hiç unutmadık. Uğur Mumcu’yu, Gaffar Okkan’ı, alçak saldırılarla katledilen aydınlarımızı, terörün ve şiddetin aramızdan aldığı binlerce canı… Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna, barış ve insanlık uğruna, demokrasi ve aydınlanma uğruna canlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm değerlerimizin tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Araştırmacı gazeteci denildiği zaman akla ilk gelen isimdir Uğur Mumcu. Gazetecilik anlayışı ile sadece Türkiye’de değil, dünyada da gazeteciliği yalnızca bilgiye değil, aynı zamanda etik bir zemine oturtan bir anlayışın öncülerindendir. Çok güçlü bir tarih bilgisi, çok sağlam bir hukuk bilgisi ve toplumsal duyarlılığı ile yaşadığı döneme ışık tutmuştur. Herhangi bir güç odağı, siyasi parti, oluşum ya da örgütlenmeden bağımsız biçimde yalnızca gerçekleri yazmayı ve aktarmayı görev edinmiş olan Mumcu, gazetecilik anlayışıyla bugünkü nesillere de örnek olmaya, ışık tutmaya devam etmektedir.’’dedi.

Katılımcılar, konuşmanın ardından parktaki Uğur Mumcu maskına karanfiller bıraktı.