Foça'da Sahte içki Operasyonu

Foça'da Sahte içki Operasyonu
Editör: Aliağa Medya
15 Ekim 2020 - 19:27
 İzmir’in Foça ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda çeşitli türlerde toplam 60 litre sahte içki ile 198 litre etil alkol ele geçirildi.
 
Edilen bilgiye göre,  Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin 8 ayrı noktada yaptığı eşzamanlı operasyonda yasadışı alkollü içki imal ve satışı yapıldığı tespit etti.
Ekiplerce bahse konu yerlerde yapılan aramada 1 adet alkol damıtma düzeneği, çeşitli ebatlardaki şişe ve bidonlarda198 litre etil alkol, muhtelif ölçeklerde 338 şişe aromatik malzeme, plastik ve cam şişeler ile damacanalar içerisinde 60 litre dolayında yasadışı imal edilen alkollü içki ele geçirildi.
Üzerine temizlik yada dezenfektan malzemesi i etiketi yapıştırıldığı, aromatik malzemenin içine damlatılmasıyla kolayca sahte içkiye dönüştürüldüğü belirlenen malzeme ve materyallere el konuldu. Adli tahkikatta  7  kişinin şüpheli olarak ifadesi alındı. Gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 2 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği  ve Foça İlçe Emniyet Müdürlüğünün yasadışı alkollü içki imal ve satışına yönelik etkin mücadelesinin aralıksız olarak sürdüğü açıklandı.