Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Kapılarını Açıyor

Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Kapılarını Açıyor

Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Kapılarını Açıyor
Editör: Aliağa Medya
07 Temmuz 2020 - 00:05
Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen İzmir ili Protokol Yürütme Kurulu toplantısı Aliağa ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Akgül, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Protokol Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.
Tutuklu hükümlü ve eski hükümlü annelerin bakım ve gözetiminde kalan 3-6 yaş grubu çocukların gelişimlerinin desteklenmesi bu yaş grubundaki çocuklarının dezavantajlarının asgariye indirgenmesi başta olmak üzere tutukluların kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinin sağlanması, örgün eğitim dışında kalanların eğitimine devam ettirilmeleri ve bununla birlikte tutukluluk süresi sona eren hükümlülerin meslek sahibi olarak topluma adaptasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla önemli kararlara imza atıldı.
Protokol kapsamında İzmir'in Foça ilçesinde Foça Açık İnfaz Kurumu bünyesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Foça Adalet Mesleki Eğitim Merkezi adıyla bağımsız bir okul açılmasına karar verildi.
Düzenlenen protokol ile ilgili düşüncelerini paylaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi şunları kaydetti. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla bin yıldır bu topraklarda muktedir olan bir milletin mensupları olarak bugün atılan bu adımın yarınlarımız adına büyük önem arz ettiğine inanıyorum. Başta minik yavrularımız olmak üzere bu güzel ülkenin istikbaline katkı sağlayacak bu protokolde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.