Fen Bilimleri, Karaman Ailesiyle Yoluna Daha Güçlü Devam Ediyor

2017 yılından bu yana eğitim veren Fen Bilimleri Eğitim Kurumu Aliağa Kampüsü Karaman ailesinin yönetimine geçti. Okul öncesi, ilk, orta ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulun yeni yönetim kurulu başkanı 14 Ocak 2020 tarihinden itibaren kurucu üye hisselerinin büyük bölümünü alan Kamer Karaman oldu.

Fen Bilimleri, Karaman Ailesiyle Yoluna Daha Güçlü Devam Ediyor
Editör: Aliağa Medya
28 Ocak 2020 - 03:38
2017 yılından bu yana eğitim veren Fen Bilimleri Eğitim Kurumu Aliağa Kampüsü Karaman ailesinin yönetimine geçti. Okul öncesi, ilk, orta ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulun yeni yönetim kurulu başkanı 14 Ocak 2020 tarihinden itibaren kurucu üye hisselerinin büyük bölümünü alan Kamer Karaman oldu.

HEDEF EĞİTİMDE ÜST STANDART

Hisse devirleri sonrasında Fen bilimleri Aliağa Kampüsü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kamer Karaman, okul ile ilgili bilgiler vererek geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.

Amaçlarının Aliağa’da eğitimi üst standartlara yükseltmek olduğunu ifade eden Karaman, kampüslerinin Türkiye’deki Fen Bilimleri kampüsleri arasında en donanımlılarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

4 bin metrekarelik bir arazi içerisinde toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan okulun dört ayrı bloktan oluştuğunu belirten Kamer Karaman “Okul öncesi bölümü ve ilkokulumuz A blokta yer almakta. Burada ayrıca öğrencilerimizin faydalandığı buz pateni, müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, robotik&kodlama atölyesi, yaratıcı drama atölyesi, dans atölyesi ve bilim atölyesi ve 200 kişilik bir konferans salonu yer alıyor. B blokta ise idari bölüm ile birlikte orta okul kadememiz bulunuyor. Burada öğrencilerimiz ders programına uygun olarak matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, Türkçe ve yabancı dil dersliklerinde eğitim alıyorlar. Öğrencilerimiz ayrıca “yaparak ve yaşayarak öğrenme” adına Fen Bilimleri Laboratuvarı, robotik&kodlama laboratuvarı, müzik atölyesi, görsel sanatlar ve yaratıcı drama atölyelerini kullanıyorlar. Bu bölümde acil durumlarda anında müdahale edilebilecek bir sağlık revirimiz de yer alıyor. C Blokta yer alan Anadolu Lisemizde normal müfredatın yanı sıra fizik, kimya, biyoloji dersleri deneylerle desteklenmektedir. Bütün bunların yanında tüm öğrencilerimiz tribünü, soyunma odaları ile faaliyette olan kapalı spor salonumuzdan yararlanmaktalar. Kampüsümüzün bir diğer bölümü ise D blokta yer alan kantin, mutfak ve yemekhane birimlerinin yer aldığı bölümdür.” diye konuştu.

“GELECEĞİ BU GENÇLER ŞEKİLLENDİRECEK”

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, laik cumhuriyet kazanımlarını benimseyen bir okul olduklarının altını çizen Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü Yönetim kurulu Başkanı Kamer Karaman “Türkiye’de yetişmiş ve halen görev yapmakta olan pek çok bürokrat ve şirket yöneticisinin eğitim aldığı bir kurumun başında olmak çok önemli bir sorumluluk. Aliağa’da kazanan, Aliağalı bir işadamı olarak ilçemize borcumuz var. Böyle bir eğitim kurumunun Aliağa’da bulunması çocuklarımız için eşsiz bir fırsat. Ben inanıyorum ki bu kampüsten yetişen gençlerimiz Türkiye’nin geleceğini şekillendirecektir. Bizler de her zaman, gerektiğinde profesyonel destek de alarak kendimizi yenilemeye, geliştirmeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun temel hedefimiz hiç değişmeyecek. Bu sıralardan çağdaş, özgüveni gelişmiş, ana dilini doğru kullanabilen, iç disiplinine hakim, bilgiyi kullanıp dönüştürebilen, yenilikçi, yaratıcı, doğaya ve çevre sorunlarına duyarlı, en az iki yabancı dil bilen, sanata ve sanatçıya değer veren gençler yetişecek. Bu da buradan velilerimize sözümüz olsun” dedi.

Eğitim kurumunda öğrencilerin gelişimi yanı sıra güvenliğini de öncelikli olarak düşündüklerini söyleyen Karaman “Çocuklarımız bizim en önemli hazinemiz. Onların kişisel ve zihinsel gelişiminin yanında güvenlikleri de başlı başına düşünülmesi gereken durumdur. Bizler bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Kampüsümüz bünyesinde kamera sistemi ve vardiyalı olarak çalışan güvenlik görevlilerimiz, çocuklarımızı hem içeride oluşabilecek risklere hem de dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı sürekli korumaktadır.” diye konuştu.

Karaman, 55 yıllık bir eğitim kurumunun parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın markasını Aliağa kampüsü olarak gururla taşıyacaklarını belirtti.