EÜ ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

EÜ ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

EÜ ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı
Editör: Aliağa Medya
06 Ağustos 2020 - 23:41
Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı arasında “Anı Odası Tasarımı ve Görsel İşitsel Kimliklendirme” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. EÜ Eski Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tuğamiral Gürsel Çaypınar, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Bayraktar ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Alev Fatoş Parsa katıldı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı ile Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi yürütücülüğünde, Kıbrıs Barış Harekâtı başta olmak üzere; tugay faaliyetlerinin sergileneceği ‘Anı Odası Tasarımı ve Görsel İşitsel Kimliklendirme’ projesi iş birliği protokolünü imzaladık. Ege Üniversitesi olarak bilgi birikimimizi paylaşarak birçok kurum ve kuruluşlara destek oluyoruz. Bu protokol kapsamında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde ‘Anı Odası Tasarımı ve Görsel İşitsel Kimliklendirme’ projesinde birçok çalışmalar gerçekleştirilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol kapsamında; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Amfibi Deniz Piyade Tugayı Komutanlığı’nın yer aldığı 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirdiği icraatlarına ilişkin Komutanlık Merkezi’nde yer alan Anı Odaları’nın tasarımı ile görsel işitsel kimliklendirme çalışmalarını gerçekleştirmede yol gösterecek. Ayrıca Tugay Komutanlığı mensuplarına, halka bilgi vermeye ve farkındalık yaratmaya yönelik olarak Anı Odaları’nda yer alan fotoğraf, mektup gibi görsel envanter dijitalleştirme yöntemiyle görselleştirilme çalışmalarına destek verilecek. Aynı zamanda kurumsal kimlik çalışmalarına destek olunması amacıyla Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından kurumun logosu tasarlanacak.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada ve denizde aynı anda görev yapan tek birliği olarak 1966 yılında Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı kurulmuş amfibi tugayı olan Amfibi Deniz Piyade Tugayı, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’nda adaya ilk ayak basan deniz piyadeleri. Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı, ana faaliyet sahası amfibi harekât olup, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardım, barışı destekleme ve sivillerin tahliyesi gibi alanlarda etkin görevlerde yer alıyor.