Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri, 4'üncü yılını kutluyor!

Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri, 4'üncü yılını kutluyor!
Editör: Aliağa Medya
01 Ocak 2022 - 13:04
Barış Deniz Şuay’ın Ege Bölgesi’nde özel sektörde konaklama hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, eğlence hizmetleri, eğitim yönetimi hizmetleri, sağlık yönetimi hizmetleri, gayrimenkul yönetimi hizmetleri alanlarında çeşitli firmalarda 20 yılı aşkın süre üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra edindiği tecrübelerin eseri Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri oldu. Barış Deniz Şuay, bu birikimi ve deneyimi ile 2018 Ocak’ında Ege Bölgesi’nde dikey ve yatay binalara, üniversitelere, özel sağlık kuruluşlarına, eğitim kurumlarına ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok işletmeye profesyonel yöneticilik, danışmanlık hizmetleri, personel kiralama, ayrıca teknik, temizlik, danışma, resepsiyon ve destek hizmetleri gibi başlıklarda hizmet ve destek sunumu için Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri’nin temellerini Menemen’de attı. 

Öğrenimini Çankaya/Ankara'da tamamlayan Şuay, yüksek öğrenim süreçlerini ise sırasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme Lisans alanında, ardından Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde İşletme alanında Pedagojik Formasyon aldıktan sonra, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans (MBA) yaparak tamamladı. Eğitim geçmişi ve kariyeri ile Barış Deniz Şuay, Ege Bölgesi’nde toplam 18 bin konut, AVM, eğitim kurumu, hastane, otel gibi işletmelerde edindiği profesyonel yönetim tecrübesiyle sektörde öne çıkan bir isim. Şuay’ın eseri olan Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri yapmış olduğu işlerde her daim çözüm odaklı ve iz bırakan bir işletme olmak için “Hızlı, Çalışkan, Dinamik ve Etkili’’ sloganıyla projelere imza atıyor. Yatay ve dikey binalara özellikle peyzaj alanlarında önemli katma değer sunan Şuay, iyileştirme yapılan alanlara ve mülklere katma değer katma felsefesiyle çalışmalarını yürütüyor. 

Başarı hikayeleri, Aliağa’da devleşiyor

Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri’nin Aliağa’ya yatırım kararı TOKİ yöneticileriyle yaklaşık 6 ay süren, bölge için doğru çözümlerin bulunmasını hedefleyen uzun soluklu görüşmeleri beraberinde getirdi. Tüm bu zorlu süreç meyvelerini vermekte de gecikmedi ve Aliağa merkezde bulunan karma projeye ait 500 konut ve 7 ticari alandan oluşan TOKİ konutlarının yönetimi görevi 2020 Ekim itibariyle Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri tarafından üstlenildi. Ancak, bu görevi üstlenmek, zorlu borç yükü gerçeğini beraberinde getirdi. Öyle ki, Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri tarafından tespit edilen yaklaşık 1 milyon 300 bin TL tutarındaki borç ile bu görev teslim alındı. Göreve geldikleri süreçte aidat toplama oranının düşüklüğüne karşılık katlanarak büyüyen borç gerçeğine dikkat çeken Barış Deniz Şuay, bu tabloda stratejilerini ve gelinen noktayı ise şöyle anlattı:

“2013 ve 2021 yılları arasında bireyler tarafından yönetilen TOKİ konutları, yapılan yanlış işletme projeleri, hesaplanamayan veya öngörülemeyen giderler sebebiyle katlanarak, gelinen noktada içinden çıkılması zor bir hale gelmişti. Biz ise yapmış olduğumuz kısa, orta ve uzun vadede işletme planlarımızı devreye alarak, ilk 2 ayda aidat ve avans toplam oranımızı %90’a çıkarttık. Bunu izleyen süreçte bugünlere geldiğimizde, %100’ün üzerine yükselttik. Böylece borç miktarını önemli ölçüde düşürdük. Tüm bu adımların sonucu olarak da bir yıllık olan sözleşme süremiz, temsilciler kurulunda 2 yıl daha uzatıldı. 2021 işletme planlarımız ve projelerimiz planladığımız gibi tamamladık. Bu süreçte, desteğini esirgemeyen ve bize güvenen kat maliklerimiz başta olmak üzere sitemizde Belediyemize ait konutlara ait avans ve aidat ödemelerinde bize desteğini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar ve başkan yardımcılarımızın desteği de bizim için önemli bir motivasyon kaynağı oldu.

Kömür yanan tüm kazanları kapatılarak sitemizi Yeşil Enerjiye(Doğalgaza) geçirdik.Almış ve uygulamış olduğumuz kararla Doğaya verilen zararın önüne geçmiş olduk. Tüm otopark kapılarını  işler hale getirerek giriş çıkışlar güvenli hale getirldi.2021 yılında peyzaj alanlarımıza toplamda 400 bitki ekimi yapıldı .Aliağa TOKİ konutlarında 2022, yatırım yılımız olacak ve tüm binaların boyaları tamamlanırken, tüm binalarımıza kamera sistemi kurulacak. Tüm bu başarılı adımlarımızın sonucu olarak 2023 Haziran ayına kadar buradayız. Aliağa'da Hedefimiz 2022 de 1000konut 2023 de 3000bin konutu profesyonel yönetmek istiyoruz” dedi

Haber: İsmail Hakkı Ergün /Ege’de Yedigün