Etil alkolün içindeki o maddeyi arıtmak için tesis kurmuşlar

Etil alkolün içindeki o maddeyi arıtmak için tesis kurmuşlar

Etil alkolün içindeki o maddeyi arıtmak için tesis kurmuşlar
Editör: Aliağa Medya
01 Ekim 2020 - 10:34
İzmir’de etil alkolün içindeki o maddeyi arıtmak için tesis kurmuşlar. Jandarma  yaptığı baskında 11 bin litre etil alkol ele geçirildi

Bornova  ilçesindeki bir depoda, evsel içki yapımını önlemek için etil alkole katılan ve acı kimyasal olarak bilinen 'denatonyum benzoat' adlı maddeyi arıtmak için tesis kurulduğu ortaya çıktı. Jandarma tarafından yapılan operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, tesisteki malzemelere el konuldu.


  Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Bornova  İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğanlar Mahallesinde yer alan depoda kaçak içki üretildiği ve etil alkol içerisinde bulunan Denatonyum Benzoat maddesini arıtmak için tesis kurulduğu  bilgisine ulaştı. Bunun üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 1  adet etil akol içerisinde bulunan Denatonyum Benzoat maddesini arıtmak için kullanılan arıtma makinesi,  5 litrelik bidonlar içerisinde ambalajlanmış  halde 11 bin litre etil alkol,  3 bin 600  adet  ,5  litrelik boş bidon, 1  adet kompresor makinesi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler N.N. ve N.0  5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3'üncü Maddesi 18'inci Fıkrası (Sigara ve Alkol Kaçakçılığı) kapsamında gözaltına alındı,. isimli şahıs gözaltına alındı. N.N. ve N.0   adli işlemlerin devem ettiği öğrenildi.