Eşrefpaşa Hastanesi'nden deprem bölgesine takviye ekip

Eşrefpaşa Hastanesi'nden deprem bölgesine takviye ekip
09 Şubat 2023 - 20:12
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ekipleri Hatay’da enkazdan kurtulan yüzlerce depremzedenin yaralarını sarıyor. Pazar günü (12 Şubat) deprem bölgesinde görev almak üzere 18 sağlık personeli daha yola çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ekipleri Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından yaralılara yardım eli uzatmak için Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor. Antakya Devlet Hastanesi’nde enkazdan çıkan yüzlerce kişiye ilk müdahalelerini yapan 25 kişilik sağlık ekibinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgeye 18 sağlık personeli daha gönderecek.
Deprem bölgesinde daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, “Arkadaşlarımız deprem bölgesinde olağanüstü bir çaba gösteriyor. Yüzlerce kişiye müdahale edip, enkazdan vatandaşlarımızı çıkarıyorlar. Bugün iki kızımızı daha enkazdan çıkardık. Birisi 3 yaşında Erva Okyay diğer kızımızın ise ismine ulaşamadık. İhtiyaç üzerine pazar günü 18 kişilik ekibimizi de bölgeye uğurlayacağız. Ambulanslarımızla,  doktorlarımızla var gücümüzle çalışacağız” dedi.