Eski Başkan Tahir Şahin "Bu günleri gördüğüm için elini kaldırmadım"

Eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında açıklamalarda bulundu. "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur. Ben bu günleri çok önceden gördüm ve söyledim, Menemen'in ve belediyemizin bu hale gelmesinden çok büyük bir üzüntü duyuyorum" dedi.

Eski Başkan Tahir Şahin "Bu günleri gördüğüm için elini kaldırmadım"
Editör: Aliağa Medya
29 Kasım 2020 - 23:03

 

 Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevine girmesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, ilçede büyük yankı uyandırdı. Menemen'de 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan Tahir Şahin, bu konuda zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

ÇARŞAMBA'NIN GELİŞİ PERŞEMBE'DEN BELLİ OLUR
Başkanı hapse giren, görevden uzaklaştırılan Menemen Belediyesi'nin, 20 yıl sonra bu şekilde anılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu belirten Tahir Şahin, şu yorumları yaptı:

"Çarşamba'nın gelişi Perşembe'den belli olur. Ben bu günleri gördüğüm için elini kaldırmadım. Elini kaldırmamakla çokda iyi yapmışım. 20 yıl görev yaptığım, çok büyük saygınlık kazandırdığım bir belediyenin bu hale gelmesine inanılmaz bir şekilde üzülüyorum. Birlik beraberlikle, hizmetlerle, güzelliklerle, başarılarla anılırken, 20 yıl sonra belediyemizin bu hale gelmesine, getirilmesine kahroluyorum. 2019 seçimlerinde aday belirleme sırasında, bu kişiyle olmayacağını, açık ve net bir şekilde belirtmiştim. Ama beni dinlemediler. Tabii ki Genel merkezin bu kararına saygı duydum. Toplumun kararına saygıyla baktık. Bugünkü duruma da üzülmemek için elde değil, Menemen ve Cumhuriyet Halk Partisi adına... Keşke ben yanılsaydım, keşke ben haksız çıksaydım."

ONUN ŞİKAYETİYLE BENİ PARTİMDEN İHRAÇ ETTİLER
Yasa gereği 10 gün içinde Meclisin yeni bir belediye başkanını seçeceğini, kim gelirse gelsin, işinin çok zor olacağını öne süren Tahir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten, bu saatten sonra gelecek olan başkanın işi çok zor, bayağı zor olacak. Kim seçilirse seçilsin, zor bir başkanlık yapacağı ortada. Menemen büyük bir ilçe. Eğer aklıselim davranılırsa, Menemen bu yarayı çabucak sarar. A parti, B parti fark etmez. Hasan, Ali, Ahmet, demeden söylüyorum. Bize sorumlu bir eski yönetici olarak bir şey sorulduğunda, Menemen'in menfaatleri doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Şu anda partili değilim zaten. Neden? Çünkü cezaevindeki arkadaşın şikayeti üzerine partim beni ihraç etti.Umarım tüm bu yanlışlıklar zaman içinde düzeltilir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; seçim öncesinde de söylediğim gibi, mevzu Menemen ise, benim için gerisi teferruattır."

NEREDE BU PARALAR DİYE SORMUŞTU
Emlak vergilerinden ilçe belediyesinin kasasına yaklaşık 9-10 Milyon Türk Lirası girdiğini söyleyerek pazaryeri krizi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Tahir Şahin, "Toplanan bu 10 milyondan 7 milyon lirayı ödeseydiniz bu ayıbı hiçbir pazarcı esnafımıza ve aynı zamanda hiç bir hemşehrimize yapmazdınız. Toplanan bu 9-10 Milyon Türk Lirası dağlara, taşlara, tepelere uçtu gitti" sözleriyle 30-08-2019 tarihinde not düşmüştü.

İşte Tahir Şahin'in açıklaması 

 

Eski Başkan Tahir Şahin Yeni Başkan Serdar Aksoy'a Sordu, NEREDE PARALAR
Eski Başkan Tahir Şahin Yeni Başkan Serdar Aksoy'a Sordu, NEREDE PARALAR

 

 

 

Ayhan Ederoğlu/Menemen