EPDK'dan şehit aileleri ve 65 yaş üstüne fatura kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şehit aileleri ve 65 yaş üstü için fatura kararı çıktı. Bu abonelerin faturası 4 aya kadar taksitlendirilebilecek.

EPDK'dan şehit aileleri ve 65 yaş üstüne fatura kararı
Editör: Aliağa Medya
25 Mart 2022 - 12:18

Fatura borcu olan şehit aileleri, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğal gazının en az 3 dönem ödenmemesi halinde gaz arzı durdurulabilecek.

EPDK'nın bugün kabul ettiği Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ile bir dizi yeni düzenleme hayata geçecek.

Yönetmelik, tüketici haklarının güçlendirilerek ödeme kolaylıklarının sağlanması, müşteri hizmet kalitesinin artırılması ve iç tesisat işlemlerine yönelik iyileştirmelerle mağduriyetlerin giderilmesini hedefliyor.

Abone bağlantı bedelinin taksitli olmasını talep eden müşterilere abone bağlantı bedeli kredi kartına en az 3 taksit yapılabilecek.

Dağıtım şirketi taksit sayısını artırabilecek.

Dağıtım şirketleri, internet sitelerinde müşterilerin tahmini fatura hesaplaması ve asgari son 3 yıla ilişkin tüketim sorgulaması yapabilecekleri bir sistem kuracak. Bu sistemin tüketicilerin mobil, sabit ve elektronik iletişim bilgilerini ve fatura bildirim tercihlerini güncellemelerine imkan verecek şekilde tasarlanması sağlanacak. Tüketicilerin erişebilmeleri için faturalandırmaya esas olarak kullanılan verilerin son 5 yılı kapsayacak şekilde internet sitelerinde yayınlanma zorunluluğu getirilecek.
(İGFA)