ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERTO'DA İŞ İNSANLARI, STK TEMSİLCİLERİ ve MUHTARLAR İLE BULUŞTU

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERTO'DA İŞ İNSANLARI, STK TEMSİLCİLERİ ve MUHTARLAR İLE BULUŞTU
Editör: Aliağa Medya
18 Mart 2024 - 01:14
İzmir Programı kapsamında Bergama'yı ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, Bergama Ticaret Odası'na geldi.

Ak Parti İzmir Milletvekilleri Eyüp Kadir İnan ve Alpay Özalan'ın da yer aldığı buluşmaya; Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer, Bergama Oda Başkanları, Muhtarlar, Basın Mensupları ve vatandaşlar da katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat; "Bölgemiz, yenilenebilir enerji için en uygun alanlardan biri. Hem güneş, hem rüzgar, hem de jeotermal enerjiyi bölge olarak daha fazla kullanmaya çalışıyor ve hızla yükselen yatırımları çok yakından takip ediyoruz. Bugün burada bizlerle olduğunuz için de çok teşekkür ediyoruz" diyerek tüm misafirlere hoş geldiniz dedi. 

Ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer konuşma yaparak sözü Bakan Bayraktar'a bıraktı.

Bakan Bayraktar; "Türkiye, altından kömüre, yenilenebilir enerjiden diğer enerji alanlarına kadar pek çok alanda bereketli topraklar üzerinde yer alan bir ülke. Güneş ve Rüzgar enerjisi konusunda Avrupa'da 5. sıradayız. Fakat bu yer bizim için yeterli değil. Çünkü ülkemizin bu açıdan çok büyük bir potansiyeli var. 

Her fırsatta güvenli madencilik, çevreyle uyumlu madencilik diyoruz. Bu anlamda da ülkemiz maden açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Ama bunları doğru şekilde, sorumlu şekilde ekonomimize kazandırmamız lazım. İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden, asla riske etmeden, mutlaka işletmelerimizi doğru işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Biz bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" diyerek Bergama'daki doğalgaz ağına da değindi ve herkese teşekkür etti.

Görüşme sonunda Bergama Ticaret Odası Yönetimi, Bakan Bayraktar'a, üzerinde Pergamon Antik Kenti'nin yer aldığı, Coğrafi İşaret Tescili Bergama Ticaret Odası tarafından alınan Bergama Parşömeni hediye etti.