Emniyet Teşkilatın 174. Kuruluş Yıl Dönümü Aliağa 'da Törenle Kutlandı.

10 Nisan Çarşamba Günü Polis Haftası kutlama etkinlikleri  kapsamında yapılacak olan etkinlikler hava muhalefeti sebebiyle  11 Nisan Perşembe (Bu güne) gününe ertelen etkinlikler ,İlçe Emniyet Müdürlü

Emniyet Teşkilatın 174. Kuruluş Yıl Dönümü Aliağa 'da Törenle Kutlandı.
Editör: Aliağa Medya
11 Nisan 2019 - 23:40
10 Nisan Çarşamba Günü Polis Haftası kutlama etkinlikleri  kapsamında yapılacak olan etkinlikler hava muhalefeti sebebiyle  11 Nisan Perşembe (Bu güne) gününe ertelen etkinlikler ,İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli i ile vatandaşlar beraber hizmet binasından törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, daire ve şube müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile  çok sayıda vatandaş katıldı.



Tören, yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İlçe Emniyet Müdürü İlçe Emniyet Müdür Yasin Uğurtaş’ nın  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Törende Yasin Uğurtaş;” Teşkilatımızın kuruluş amacı suç ve suçlularla mücadele etmektir. Bunun çok farklı yöntemleri var.  Polisim sokakta olması en önemli yöntemlerinden biridir. Vatandaşlarımız her yerde sokağın içerisinde bizi görmelidir. Alanda olmak için mücadele ediyoruz. Kötü niyetli suça karışmış insanları, suçsuz insanlardan ayırıp adalete teslim etmek istiyoruz. Bir talimatım da meslektaşlarıma… 200'e yakın meslektaşımla Aliağa'da görev yapıyoruz. Aramıza yeni birimler katıldık. Ne yaparsanız yapın asla hukukun dışına çıkmayın. Bir vatandaş olduğunuzu, insani unsurları asla unutmayın. Mutlaka vatandaşa iyi davranın. Bizim görevimiz suç işleyenlere gerekli adli işlemleri yapmaktır. Kesinlikle insan olduğunuzu unutmayın. Memleketimizin en güzel şehirlerinden birinde görev yapıyoruz. Vatandaşlarımızın böyle önemli stratejik bir şehirde bizlerin işini kolaylaştıracak bilgileri bizimle paylaşmasını rica ediyorum.” dedi.



İlçe Emniyet Müdürü Yesin Uğurtaş’nın konuşmasının ardından  Yunus ekiplerinin motorla sergilediği gösteri ve Engelliler Derneğinin mehter takımının gösterisi ile devam etti. Ardından ALDER üyesi balıkçılar deniz üzerinde bir gösteri yaparken, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Halk Oyunları Ekibi dans gösterilerini sundu. Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Aliağa Engelsiz Kafe'de   devam etti.