Emlak Katılım, Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden İzmir'de şube açılışını gerçekleştirdi

Yaklaşık bir asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle Mart 2019’da hizmet vermeye başlayan Emlak Katılım, farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla ürün ve hizmetlerini genişletiyor. Ülkemizin üçüncü büyük ili İzmir’de yeni şubesinin açılışını gerçekleştiren katılım finans sektörünün en genç üyesi Emlak Katılım, müşterilerine erişimini artırmaya devam ediyor.  

Emlak Katılım, Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden İzmir'de şube açılışını gerçekleştirdi
Editör: Aliağa Medya
22 Şubat 2020 - 11:14
Katılım finans sektörünün en genç üyesi olan Emlak Katılım, “100 Günlük İcraat Programı” ile yeniden faaliyete geçirilmesi kararının ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) faaliyet izni alarak 21 Mart 2019 tarihinde merkez şubesi ile hizmet vermeye başladı. Emlak Katılım, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Dijital bankacılık araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine hizmet sunan Emlak Katılım, açılışını yaptığı yeni şubeleriyle hizmet ağını genişletiyor.  
Emlak Katılım İzmir Şubesi’nin açılışı, Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, Emlak Katılım Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış töreninde bir konuşma yapan Nevzat Bayraktar, “Malumunuz, 2023 vizyonu kapsamında ülkemizde katılım bankacılığının toplam bankacılık sektöründen aldığı payın yüzde 15’e yükseltilmesi hedefi bulunuyor. Türkiye’de bugün 57 banka faaliyet gösteriyor. Emlak Katılım ile birlikte katılım bankalarımızın sayısı 6’ya, katılım bankacılığının sektör payı ise yüzde 6,3’e yükseldi. Yüzde 15 hedefine ulaşmak için, açılacak her bir şubenin önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. İzmir şubemiz ile birlikte toplam 12 şubeyle hizmet vermeye devam ediyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 40 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Emlak Katılım İzmir Şubesi, bölgedeki müşterilerinin farklılaşan finansal ihtiyaçlarına yanıt verirken, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere tüm sektörlerin gelişimine ve hayata geçirilecek yeni projelerle bölgesel istihdama katkı sağlamayı hedefliyor. 
Ekonomiyi ve reel sektörü desteklemeyi hedefleyen Emlak Katılım, sanayileşme ve yerli üretime destek olmayı kuruluşunun temel nedenlerinden biri olarak tanımlıyor. Bu bağlamda üretimde kullanılan ithal malların, yerelde üretilmesi amacıyla yapılan yatırımlara yönelik finansman çözümleri geliştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerine çalışmaları da sürüyor.
Yıl sonuna kadar 40 şube hedefleniyor
 
Emlak Katılım yeni şubeleriyle hizmet ağını genişletiyor. Yedi coğrafi bölgede açılacak şubeler ile Türkiye geneline yaygın olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Emlak Katılım, merkez (Ataşehir), Fatih, İkitelli, Ankara, Bursa, İzmir, İzmit, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Adana ve Konya (Büsan) şubeleriyle hizmet vermeye devam ediyor. 2020 sonunda 40 şubeye ulaşmayı ve yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.
İzmir: Ülke ekonomisine can veren üçüncü büyük il
 
Ülkemizin üçüncü büyük kenti olan İzmir, sanayi, üretim, turizm ve istihdam başta olmak üzere pek çok alanda ülke ekonomisine önemli katkılar sunan illerden biri. 2018 sonu itibariyle 4 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan İzmir, üçüncü büyük kruvaziyer limanı ile ülkemizin öncelikli liman kentleri arasında yerini alıyor.
Başta Türkiye’nin en büyük fuarı unvanına sahip İzmir Enternasyonel Fuarı’yla fuarcılık ve kongre turizminin başlıca adreslerinden biri olan İzmir, aynı zamanda çok yönlü turizm merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. 629 km’lik kıyı şeridine sahip olan İzmir, çok sayıda mavi bayraklı plajı barındırıyor ve popüler tatil beldeleriyle akla gelen ilk şehirler arasında yer alıyor. Aynı zamanda doğal kaynakları, her geçen gün gelişen modern tesisleriyle sağlık turizminde de adından söz ettiren İzmir, her yıl yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi alıyor.
Emlak Katılım, İzmir’in ekonomisine, iş adamlarına, hoşgörülü ve sıcakkanlı halkına katkı sağlamak ve yol arkadaşı olmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.