Emekli Sen Aliağa şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi

DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesi  birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi

Emekli Sen Aliağa şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi
Editör: Aliağa Medya
26 Mart 2019 - 01:09
DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesi  birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.Sahil Kafe’de düzenlenen kahvaltıya DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, DİSK Genel İş Aliağa Temsilcileri Doğan Şah Aydın ve Sinan Uğur, Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve yönetimi, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, ve emekliler katılım gösterdi.

Kahvaltının ardından konuşma yapan  DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe , “Türkiye’de emeklilerin ve emekçilerin yaşamı kötü gidiyor. Emekliliğin geldi, seni emekliye ayırıyoruz. Ama senin yaşın tutmuyor deniliyor. Emeklilik yaşa takılıyor. Bizi bekletiyorlar. İşsizlik fonuna biriken paraları, işsizlere değil. İşverene peşkeş çekiyorlar. 3600 ek gösterge düzenlemesi yapmak istiyorlar. Memur arkadaşlar hala mağdur. Hele çalışan kadınlarımıza gelince, çalışan kadınlarımız işten çıkarılmamak için adeta insanlık dışı muamele görüyorlar. Kıdem tazminatını kaldırmaktan hala vazgeçmiş değiller. Özel yasa çıkartıp bireysel emekliliğe zorluyorlar insanları. 2008 yılından sonra emekli maaşı bağlama sisteminde değişiklik yaptılar. Reel enflasyon üzerinden değil, kendi belirlediği enflasyonlar üzerinden maaş bağlama sistemine gittiler. Emekli maaşlarının yüzdelerini yarıya indirdiler. Bugün her çalışan emekli maaşı bağlamada 2 lira eksik yatıyor. Emeklisi geldiğinde, tabi gelebilirse emekli olduklarında emekli maaşı 600 lira oluyor. Emekli maaşlarında o kadar farklılıklar yapıldı ki. Sağlıkta katkı payı kaldırılsın.” şeklinde konuşma yaptı.

DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe’nin ardından DİSK Emekli Sen Aliağa Şubesine maddi manevi destek veren işletmecilere plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz ile İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz kısa bir konuşma yaptılar. Program katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.