Ekrem İmamoğlu İzmir'e el koyacak

Ekrem İmamoğlu İzmir'e el koyacak
Editör: Aliağa Medya
30 Kasım 2023 - 22:44
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için görevinden istifa edecek. Haber, “Ekrem İmamoğlu İzmir'e doğrudan el koyacak” şeklinde yorumlandı.

İstanbul’un yaşadığı kentsel problemler hakkında hazırladığı raporlarla dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce de yarın İBB’ye istifasını sunarak görevinden ayrılacak.  2017-2022 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan ve 1 Haziran 2022’den itibaren İBB’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için başvuruda bulunacak. Gökce’nin hafta başında İzmir’e giderek CHP İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını sunması bekleniyor.

ÖZEL ‘ÜÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI DIŞINDA KİMSEYE VERDİĞİMİZ BİR SÖZ YOK’ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha önce “Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok” demişti.
Özel’in işaret ettiği isimler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’tı. Buğra Gökçe'nin istifası sonrası akıllara “İzmir Ekrem İmamoğlu'nun adayına mı ayrıldı” sorularını beraberinde getirdi. 
(Haber Merkezi)