Ekonomik ve Sosyal Haklarıyla Üniversiteler arasında en iyi sözleşme imzalandı;

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Öz Büroiş Sendikası arasında 01.11.2020 -31.12.2022 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı,

Ekonomik ve Sosyal Haklarıyla Üniversiteler arasında en iyi sözleşme imzalandı;
Editör: Aliağa Medya
18 Mart 2021 - 01:25
 
 İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Öz Büroiş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.
İşçi kadrosunda ki çalışanları ilgilendiren Toplu iş sözleşmesine göre yıl içinde alınacak sosyal hak ve ikramiyelerle birlikte en düşük maaş 5.200 TL oldu. 

Bu rakam Türkiye’deki tüm Üniversiteler içinde işçilere verilen en yüksek taban ücret oldu. İşçiler imzalanan toplu iş sözleşmesini seviçle karşıladı. 


 İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Öz Büroiş Sendikası arasında sürdürülen ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki GÜLBABA, Genel Başkan Yrd. Adem GÜNDOĞAN, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail AYYILDIZ, Şube Sekreteri Hatice MAYDA ve İKÇÜ Genel Sekreteri Nurettin MEMUR’un katıldığı törenle imzalandı.

Rektörlük Seminer Salonunda çalışanların huzurunda imzalanan toplu iş sözleşmesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi çalışan işçilerin en düşük maaşı sosyal hak ve ikramiyelerle birlikte 5.200 TL oldu.

01/11/2020 tarihinden itibaren geriye dönük fark tek seferde ödenecek;                                      

Görüşme sürecinde geçen geriye dönük alacakları tek seferde ödeneceği müjdesi de verildi.


İKÇÜ’de İşçiler Sözleşmeden Mutlu Ayrıldı

“İşçimizin yanındayız.”

Anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Görev emanettir, biz de bize emanet edilen bir işi yapıyoruz. Bu millete, bu devlete bize güvenen insanlara bu emaneti teslim edenlere mahçup olmadan tamamlayacağız. Karşılıklı müzakereler neticesinde işçilerimiz adına sosyal, ekonomik ve özlük haklarını genişletecek bir sözleşmede mutabık kalındı. Üniversitemizde işçi statüsünde görev yapan personelimizin maddi ve sosyal haklarını düzenleyen bu sevindirici anlaşma üniversitemiz ve işçilerimiz adına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
“En Büyük Pay Rektör Köse’nin…”

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, sendika olarak vatan ve emek kavramlarının kırmızı çizgileri olduğunu kaydederek; toplu iş sözleşmesi sürecinde her zaman işçinin, emeğin yanında duran Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye teşekkür etti. Başkan Gülbaba, “Toplu iş sözleşmesi yapmak zordur. Ben değerli Rektörümüzü tanıdıktan sonra bu zorun nasıl kolaya dönüştüğünü anladım. İnsan kıymeti bilen, emeğin değerini bilen, vatanına, milletine, üniversitesine kendini adamış bir hocamız var. Sözleşmenin bu aşamaya gelmesinde en büyük pay kendilerine aittir. Hepiniz ve hepimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum. İKÇÜ’de imzaladığımız sözleşme kurum idarecilerinizin de katkıları ile bizlere huzur veren bir sözleşme oldu. Üniversitemizin değerli yöneticilerine, sendikamız yönetici ve üyeleri ile tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


Genel Başkan GÜLBABA. bu süreci başından sonuna yöneten İzmir 1 Nolu Şube başkanımız İsmail AYYILDIZ’a ayrıca teşekkür ediyorum diyerek sözlerini bitirdi..


İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail AYYILDIZ “Örnek Bir Toplu İş Sözleşmesi”

Başkan AYYILDIZ, eşit işe eşit ücret parolasıyla memeur ve işçi maaşları arasındaki uçurumun tamamen ortadan kaldırılması için başlattığımız bu süreç tüm tarafları memnun edecek bir şekilde tamamlandı ddedi.

Yapılan toplu iş sözleşmesini değerlendiren Başkan AYYILDIZ, Tüm Türkiye de ekonomik ve sosyal hakları ile Üniversiteler arasında İmzalanan en iyi sözleşme olduğunu söyleyerek diğer Üniversitelerede örnek olması dileklerini iletti. Bu başarı da Sendikamızın olduğu kadar Kurum yöneticilerinin de payının çok büyük oldugunu belirten Başkan AYYILDIZ, tüm Emekçiler adına Üniversite yönetimine teşekürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu.

Karşılıklı Plaket takdimleri yapıldı..

Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE ve Genel Başkan GÜLBABA günün anısına karşılıklı plaket takdimlerinde bulundular.

Çalışanlar, güzel bir toplu iş sözleşmesine kavuşmanın mutluluğuğla Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE, Genel Başkan Baki GÜLBABA ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İsmail AYYILDIZ’a plaket vererek teşekkürlerini sundular.