Ehliyet ve Kimlik Değişimi Son Tarihleri.

Son günlerde   Sosyal medya hesaplarında sürücü belgelerin  son değiştirmek tarihi 31 Aralık 2019 diye paylaşımlar rastlanılmaktadır

Ehliyet ve Kimlik Değişimi Son Tarihleri.
Editör: Aliağa Medya
28 Kasım 2019 - 22:28
Son günlerde   Sosyal medya hesaplarında sürücü belgelerin  son değiştirmek tarihi 31 Aralık 2019 diye paylaşımlar rastlanılmaktadır.Fakat yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan süre 31 Aralık 2020'de doluyor.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Önceden İllerde sürücü Belgeleri  Trafik Tescil Müdürlüğüne İlçelerde ise Trafik Tescil Büro Amirliğine  müracaat ederek yapılan kimlik değişikliği işlemleri artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor.

“Sürücü Belgesi Yenileme “

Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan süre 31 Aralık 2020'de doluyor. Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yani 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınıyor.2020  yılın  Aile hekimliklerinde  alınan sağlık raporu geçerli olup ,değiştirme bedeli olan 15,00 Tl.  ücret 2020 yılında aynı olacaktır.2020 yılında Sağlık raporları heyet raporu olacağı, ücretlerinde aşırı artacağı söylentileri yalan haberdir.

Yine de Sürücü belgesini değiştirmeye düşüneneler  Aile hekimliğinden alınacak fotoğtaflı sağlık raporu,  1 Adet Biyometrik  Fotoğraf, eski sürücü belgesi  ve 15.00 Tl olan ücreti PTT ve anlaşmalı bankaları birini yatırdıktan sonra 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınarak Nüfus Müdürlüklerinde Sürücü Belgesi değişiklik yapabilirler. Gününüzde gitmediğiniz takdirde sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.



“Nüfus Cüzdanı Yenileme Son Gün Ne Zaman “

Nüfus Cüzdanlarını son değiştirilme tarihi 2019 yılın sonunda,2023 yılı sonuna uzatılmıştır. Bütün resmi işlemlerde Nüfus cüzdanları 2023 yılına  sonuna kadar geçerli olup,Bu yıl (2019) değiştirme bedeli 22,5 Tl dir.2020 yılında ise 25,00 Tl civarında olacaktır.(Tahmini)

Nüfus cüzdanları değiştirmek isteyen vatandaşlar  1 Adet Biometrik  Fotoğraf,eski nüfus cüzdanı,22,5 Tl ücret(2019 yılı için ) PTT ,Vergi Dairesi, anlaşmalı bankalara yatırılacak. Müracaatların aşırı yoğunluk olması nedeniyle Alo 199  veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden randevu alınarak Nüfus Müdürlüklerinde kimlik değiştirebilirler.

Aliağa Medya

 

 

 
Günün Başlıkları