EGELİ MASTERLERE UKRAYNA'DA BÜYÜK İLGİ

EGELİ MASTERLERE UKRAYNA'DA BÜYÜK İLGİ
Editör: Aliağa Medya
17 Haziran 2021 - 20:40

40 yaş üzeri futbolculardan kurulu Ege Masterler Karması dostluk maçları için Ukrayna’nın Lviv kentine gitti.  Masterler takımından çok bir süper lig takımı gibi ağırlanan Egeli Masterler Ukrayna’lıların misafirperverliğine hayran kaldı.

Egeli masterleri Lviv’de +40 ve +50 yaş kategorilerinde resmi futbol ligleri bulunan Ukrayna Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Veteranlar Ligleri Lviv Bölge Başkanı Vasily Korpan ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Turnuva maçları Lviv kentinde 2010 yılında  Galatasaray’ın Karpaty Lviv takımıyla  UEFA Ligi Play Off maçı oynadığı Karpaty Lviv Stadı’nda oynandı. Egeliler federasyon karması niteliğindeki Ukrayna’lı rakipleriyle oynadığı iki maçtan birinde 4-4 berabere kalırken, diğerini 3-2 kaybetti. 

MİLLİ MARŞLAR  ÇALINDI FOLKLOR GÖSTERİLERİ YAPILDI

Turnuva açılışında ve maçlar öncesi yapılan seromonilerde iki ülke milli marşları çalındı. Folklor grupları gösteriler yaptı.  Konuklara iki ülkenin simgelerini taşıyan atkılar takıldı, armağanlar takdim edildi. Turnuva sonrası tüm futbolcular hatıra madalyalarıyla ödüllendirildi. Maç saatleri dışında da konuk takımlara şehir turları düzenlenerek tarihi ve turistik yerler gezdirildi.

Ekip başkanı ve Ege Masterler Karması koordinatörü Ahmet Gök gördükleri misafirperverliğe hayran kaldıklarını söyledi. Ahmet Gök; “ Federasyonlarının davetlisi olarak bulunduğumuz Ukraynanın Lviv kentinde iki maç yaptık. Maçlarımız çok güzel geçti. Çok güzel ağırladılar. Folklor gösterileriyle gayet güzel bir şekilde, Ukrayna bayrağı ile Türk bayrağı ile çıktığımız Karpaty Lviv Stadı’nda Milli marşımızı da okuyarak güzel bir maç, güzel bir etkinlik yaptık. İki ülkenin masterleri arasında dostluk  bu güzel maç ve etkinliklerle sürdü. Bizde onları bu sene Türkiye’de altıncısını yapacağımız Dünya Barış Kupası Uluslararası Masterler Futbol Turnuvasına davet ettik. Şu ana kadar 16 ülke katılım müracaatını yaptı. 17.nci ülke olarak Ukraynayı davet ettik. “ dedi.
Seyfi Gül