Ege Motosiklet Kulübü Başkanı Ferya Yıldırım: " Aliağa'ya daha çok sayıda kupayla döneceğiz"

Ege Motosiklet Kulübü Başkanı Ferya Yıldırım: " Aliağa’ya daha çok sayıda kupayla döneceğiz”

Ege Motosiklet Kulübü Başkanı Ferya Yıldırım: " Aliağa'ya daha çok sayıda kupayla döneceğiz"
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2024 - 12:23
6 Ocak’ta İstanbul’da Yapılan Türkiye Motosiklet Federasyonun Düzenlediği “2023 yılı Şampiyonlar Gecesinden”     Ege Motosiklet Kulübü 5 Kupa ile birden döndü.
Dünya Mx Women branşında yarışan ilk kadın milli sporcu olan, Irmak Yıldırım 2 yarış eksiğine rağmen Mx Kadınlar kupasında Türkiye 3. Lük kupasını Federasyon Yönetim Kurulu üyesi  Erdoğan Yıldırım’ın elinden aldı.

Süpermoto branşın da bu sene ilk defa yarışan minik motosikletçi Yaman Ege Çağan 1  yarış eksiği olmasına karşın Türkiye 3’cülük Kupası aldı. Genç Yarışçılardan Aras Efe Yıldırım Mx2 Junior klasmanında 2 yarış eksikle 21 yarışçı içinde 10.  Yağız Efe Çağan ise 12 olarak tamamladı.

Ege Motosiklet Kulüp’ü takımlar sıralamasında;Pist şampiyonası Türkiye 2’ci si, Su jeti branşında Türkiye 3’cüsü, Drag branşında ise Türkiye 2’ci si olarak toplamda Aliağa ya 5 kupa ile döndüler.

Gelecek sene Aliağa’da yapılması planlanan motocros parkuru ile daha sık antrenman yapma fırsatı bulacak olan genç sporcularımız hem ulusal hemde uluslararası alanda kupaları ülkemize ve Aliağa’mıza getirilmesi ümit ediliyor. Konu ile ilgili  açıklama bulunan kulüp başkanı Ferya Yıldırım şu ifadeleri kullandı    
“Öncellikle yarış eksikleri olmasına rağmen güzel sonuçlar alan sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu yılın ilk çeyreği de tamamlanması planlanan parkurumuz bittiğinde 2024 sezonunda sporcularımızın daha fazla antrenman yapma şansı bulacaklarından daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Aliağa’mıza yeni kazandıracağımız sporcular ile daha çok başarı kazanacağız ve Aliağa’ya daha çok sayıda kupayla döneceğiz, bu vesile ile Aliağa’mızın adını ve tanıtımını tüm Türkiye’de daha çok duyuracağız inşallah.”