E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alınabilecek

E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alınabilecek

E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alınabilecek
Editör: Aliağa Medya
30 Nisan 2020 - 01:23
İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan seyahat kısıtlaması kapsamında yapılan düzenlemeler ile ‘seyahat izin belgesi’ olmayan vatandaşların yolculuk yapmaları Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında yasaklanmıştı.
 Yasak kapsamındaki 31 il ile ilgili seyahat izin belgeleri genelge ile belirlenen şartlar çerçevesinde mülki idare amirleri tarafından verilebiliyordu.
 Son zamanlarda yoğunlaşan talepler neticesinde, vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla bundan böyle ıslak imzalı seyahat belgesi yerine başvuruların e-devlet üzerinden veya Alo 199 hattı aracılığıyla alınabileceğini Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuruldu.di. Şehirlerarası seyahatlerde yapılan kontroller de bu kapsamda yeniden düzenlenecek ve internet üzerinden oluşturulan belgelerin geçerliliğine bakılacak.
Yetkililer, yeni düzenleme ile vatandaşların Aliağa Kaymakamlığı bünyesinde ve Aliağa Emniyet müdürlüğü Polis merkezi Amirliği uhdesinde oluşturulan seyahat izin masası üzerinden müracaat edilmesine gerek olmadığını, e-devlet ve Alo 199 hattı üzerinden müracaat etmelerinin yeterli olacağını bildirdi.