Doğru ilk yardım hayat kurtarır

Doğru ilk yardım hayat kurtarır
Editör: Aliağa Medya
16 Ekim 2020 - 22:38
İş sağlığı ve güvenliği yasası gereğince Bergama Belediyesi’nde birimlerde görev yapan personele belediye meclis salonunda uygulamalı temel ilk yardım eğitimi verildi.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu hükümleri gereğince İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen temel ilk yardım eğitimine belediyenin her biriminden personel katıldı. Uygulamalı olarak sunulan eğitimde solunum yetmezliği, kanama, kesik, oluşabilecek kazalar, tıkanma, zehirlenme, yaralanma gibi durumlarda neler yapılması gerektiği anlatıldı. Bunun yanında eğitim esnasında boğulmalar ve hasta taşınması ile ilgili de önemli noktalara değinildi. Temel ilk yardım eğitimi sonunda eğitimden geçen personele yeterliliklerini ölçmek için sınav yapıldı.
BAŞKAN KOŞTU:  “ DOĞRU İLK YARDIM HAYAT KURTARIR ”
Yönetmelik gereği tüm birimlere eğitimlerin verilmeye devam ettiğine ve  önemine değinen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “Uygulamalı olarak sunulan ilk yardım eğitimini oldukça faydalı buluyoruz. Belediyemiz birimlerinde görev yapan personellerimizi hayatın gerekliliği olan donanımlı bireyler olarak eğitmeye devam edeceğiz.  İlk yardım her personelimizin eksiksiz bilmesi gereken ve doğru uygulandığında hayat kurtaran bir eğitimdir” dedi.