DİKİLİ'DE GEÇMİŞLE GELECEK KUCAKLAŞIP "MUSTAFA TOSUN" DEDİ

Dikili Belediye Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Tosun, Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlediği ve 2 bin civarında Dikilili hemşerisinin de destek verdiği açık hava toplantısında yeniden CHP Dikili Bele

Editör: Aliağa Medya
31 Ekim 2018 - 23:55

Dikili Belediye Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Tosun, Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlediği ve 2 bin civarında Dikilili hemşerisinin de destek verdiği açık hava toplantısında yeniden CHP Dikili Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.



31 Mart 2019 yerel seçimi için Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden Dikili Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren mevcut başkan Mustafa Tosun, Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlediği açık hava toplantısında 4,5 yılı aşan görev süresinde gerçekleştirdiği yatırım ve projelerini tek tek anlattı. Tosun, “Dikili halkı için yürüyecek daha çok yolumuz var” diyerek yeniden er meydanına çıktığını, er meydanına çıkan diğer aday adaylarına da başarı dilediği ifade etti. CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak’la ilçe binasından yürüyerek birlikte geldiği toplantıda konuşan CHP’li Tosun, kentine ve kentlisine hizmet üretmek için taşın altına gövdesini koymaya hazır olduğunu belirtti.  Başkan Tosun, “4,5 yılı aşan görev süremde hep ‘önce Dikili, önce Dikilili vatandaşlarımız’ diyerek hizmet ürettik. Yeni dönemde de ilçemizin gelişimi, değişimi ve hemşerilerinin huzuru, refahı için görev almaya hazırım” dedi.


Örgütten ve Vatandaşlardan Büyük Destek Geldi


Dikili Atatürk Meydanı’nda aralarında eski ilçe başkanların, eski belediye başkanların, STK başkan ve yöneticilerinin, belediye meclis üyelerinin, mahalle muhtarlarının, CHP Dikili İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri ile partili yol arkadaşlarının da olduğu 2 bin civarında Dikilili hemşeriyle bir araya gelen Başkan Tosun, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden Dikili Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirilen açık hava toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, “31 Mart 2019 yerel seçimleri hem ülkemiz hem de ilçemiz açısından bir miladı ifade etmektedir. Nisan 2016 halkoylamasıyla değiştirilen parlamenter sistem 24 Haziran genel seçimleri ile uygulamaya konulmuştur. Önümüzdeki yerel seçimlerde de AKP iktidarı uygulamaya koyduğu rejim değişikliğini tamamlamayı hedeflemektedir. Bu bakımdan önümüzdeki seçimler sadece bir belediye seçimi değil Cumhuriyete sahip çıkma meselesidir” şeklinde konuştu.


“Dikili Umudu Mustafa Tosun…”

‘Dikili’nin umudu Mustafa Tosun’, ‘Büyük başkan bizim Mustafa’ sloganları ile kürsüye çıkan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise konuşmasının büyük çoğunluğunda 4,5 yılı aşan görev süresinde gerçekleştirdikleri ve kentin ilkleri olma özelliğini taşıyan hizmetlere dikkat çekti. “Öz kaynaklarımız ile yaptığımız tüm yatırımlarımız neredeyse kentimizin hep ilklerini oluşturuyor” diyen Tosun, Tam Otomatik Ekmek Fabrikası, Sosyal Market, Çocuk Bilim Evi, Gençlik Merkezi, FIFA Star 1 Belgeli Stat, Tam Donanımlı Gündüz Çocuk Bakım Evleri, Roman Gençlik Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Kadın Dayanışma Merkezi, Belediye Sosyal Tesisleri, Belediye Çok Amaçlı Hizmet Binası, Jeobeach Tesisleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sera Ünitesi, Çekek Yeri, Yapay Resif Bölgesi, Üretim Yolları, Belediye Bandosu, Dijital İmar Arşivi, Yer Altı Çöp Konteynırı Uygulaması, Helikopter Pisti, Kırmızı Masa Hizmet Birimi, Whatsapp İletişim Hattı, E-Belediyecilik Uygulaması, İlçe Kamyon Garajı, Denize Sıfır Yürüyüş Yolu, Muhtarlık Hizmet Binaları, Amfi Tiyatro, Çevre Yolu Projesi, Dikili Güncesi Kitabı, Köy Enstitüleri İhtisas Kütüphanesi gibi çok sayıda prestij proje ve yatırım ile Dikili’ye ilkleri yaşattıklarını ifade etti.


“Sözümüzü Tuttuk”


Başkan Tosun, “Yeni yılda da içerisinde hamam, tiyatro, konferans, sergi ve düğün salonları ile fuaye alanları, kafeterya, çok amaçlı salon, sanatçı dinlenme odası, otopark ve idari bölümlerin bulunduğu, kent tarihimizin ilki olacak olan Kültür ve Sanat Merkezi ile Hamam Proje yapacağız. Yetti mi? Yetmedi. Yine kentimiz için önemli bir proje olan Ululararası Yaşlı Bakım ve Kapsamlı Sağlık Merkezleri projemizin de ön çalışmalarına başladık. Bu projemiz hayata geçtiğinde kentimizdeki istihdam sorunu çözülecek ve Dikili Belediyesi de sınıfının en güçlü mali yapısına sahip belediyelerinden biri olacaktır.  Az önce ifade ettiğim gibi kentimize, kentlimize yatırım ve hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor.  2014 yerel seçimleri öncesi sözünü verdiğimiz projelerin tamamını yerine getirerek, yeni projeler geliştirme gayretinde olduk. Siz Dikilili hemşerilerimle birlikte el ele vererek bu güzel kentimizi daha fazla kalkındırma kararlılığımız güçlü bir şekilde devam etmektedir” diyerek vatandaşlardan destek istedi.


“Yatırımcı Belediyecilik Kimliğimiz Devam Edecek”


Görev verildiğinde yeni dönemde de Dikili Belediyesi’ni katılımcı belediyecilik anlayışıyla yönetmeye devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Tosun, yatırımcının önünü açarak, istihdamı artıracaklarını ve Dikili’yi kalkındırmaya devam edeceklerini söyledi. Şehri ortak akıl ile yönetmeye devam edeceklerine vurgu yapan Tosun, yatırımcı belediyecilik kimliğini de sürdüreceklerini taahhüt ederek, “Daha yapacak çok işimiz var. Kentimizin gelişimi, değişimi, halkımızın da huzur ve refahı için yeni dönemde de elimi değil gövdemi taşın altına koymaya hazırım. Bu inanç ve kararlılıkla 2019 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden Dikili Belediye başkan aday adayıyım” dedi.


“Er Meydanından Bir Tane Baş Pehlivan Çıkar”


Tüm adaylarına başarılarak dileyerek, aday adaylığı sürecinin siyaseti kirletmeden, kişisel çıkarlar peşinde koşmadan, önce Dikili, önce Dikili halkı şiarıyla hoşgörü ve dayanışma içerisinde tamamlanması çağrısında bulunan CHP’li Dikili Belediye Başkanı Tosun, “2014 yerel seçimleri öncesi rahmetli babamı ziyaret ederek, ‘baba aday adayı çıkıyorum.  Çıkıp gösterilmemek, aday olup da kazanmamak var. İznini almaya geldim. Üzülmeyeceksen ben bu yolda devam edeceğim’ dedim. Babam da, ‘oğlum orası er meydanı, bir tane başpehlivan çıkar. Kim çıkarsa o olur başkan’ dedi. Burada da, Cumhuriyet Halk Parti’nden 11 tane yürekli başpehlivan adayı var. Tüm başpehlivan adaylarımıza başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.


Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un yeni dönem aday adaylık açıklamasına katılıp, destek veren isimler şöyle:


1992’de yenilen açılan CHP’nin kurucu Dikili İlçe Başkanı Mürsel Karadağ, CHP Dikili eski ilçe başkanları Hamit Güven, Şerif İsmail Tınay,  Işık Gürkan, Murat Güven, Yücel Hoşgör, CHP Soma eski İlçe Başkanı Cevdet Dikmeoğlu , CHP Bergama İlçe eski başkanları Ayşe Demirci Şimşek ve İdris Yavuzyılmaz, eski belediye başkanları Yusuf Altıparmak, Çetin Sineceler, Hasan Aksoy,  CHP PM eski Üyesi Mustafa Tuna, CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, CHP Dikili Kadın Kolları Başkanı Deniz Gencer, CHP Dikili Gençlik Kolları Başkanı Gamze Algır, CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Taner Eker, Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Doğan Çakır, Dikili Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mayil İkizler, Dikili Engelliler Derneği Temsilcisi Suzan Gözen, Dikili Sebze ve Meyveciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemil İkiz, Dikili Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Engin Özkan, Dikili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Adına Erkan Dalbun, Dikili Ziraat Odası Adına Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kabayel, Dikili Merkez Su Ürünleri Koop. Başkanı Aziz İrgit,  Deveciler Derneği Başkanı  Serhat Durmaz, Çandarlı Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Caner Güçal, Çandarlı Dayanışma Derneği Başkanı Ercüment Yaman, Çandarlı Tatil Köyü Sitesi Başkanı Galip Köylü, Çandarlı Ayyıldız Sitesi Başkanı Hüseyin Erdem, Çandarlı Doğa Yürüyüşü Grubu Başkanı Latif Songüler ile EYKO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Oruç.