Dernek binasına kumar baskını: Suçüstü yakalandılar

Dernek binasına kumar baskını: Suçüstü yakalandılar
Editör: Aliağa Medya
02 Şubat 2022 - 00:04

İzmir'in Bornova ilçesinde, dernek binası ve kahvehaneye kumar baskını yapan jandarma ekipleri, 108 kişiyi kumar oynarken suçüstü yakaladı. Kumar oynadığı belirlenen kişilere toplam 196 bin 452 lira idari para cezası uygulandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç ve suçlularla mücadele kapsamında yaptıkları  çalışmalar neticesinde: Bornova İlçesi Laka Mahallesinde bulunan bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında ve Bornova İlçesi Eğridere Mahallesinde işletmeciliğine (İ.A.) isimli şahsın yaptığı kahvehanede kumar (tombala) oynatıldığına dair bilgisine ulaştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bornova İlçe Jandarma Komutanlığa ekiplerince 29 Ocak tarihinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen  Operasyonda 108 kişi kumar (tombala) oynarken suçüstü yakalanırken, kumar oynadığı belirlenenlere toplam 196 bin 452 lira idari para cezası uygulandı.

Öte yandan düzenlenen operasyonda, kumar oynamak için kullanılan materyallere el konulurken, dernek başkanı A.K. ve kahvehane işletmecisi L.A. hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.