Cumhuriyet Tırı Aliağa'ya Geliyor

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılında Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan proje ile yola çıkan cumhuriyettir Aliağa'ya geliyo

Cumhuriyet Tırı Aliağa'ya Geliyor
Editör: Aliağa Medya
09 Eylül 2019 - 23:39
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılında Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan proje ile yola çıkan cumhuriyettir Aliağa'ya geliyor.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkenin kurtuluşu için başlattığı milli mücadelenin 100 yılında Samsun'dan yola çıkan Cumhuriyet tırında Atatürk Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergiler İstiklal Madalyası Yüzüncüyıl madalyası orijinal objeler Türkiye'de ve dünyada basılmış Atatürk ile ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panolar yer alıyor.

Cumhuriyet Tırı Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi üyeleri ve yönetiminin katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda sergilenecek. Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk açıklamasında, “Milli mücadelemizin 100.yıl dönümünde ve Aliağamızın kurtuluşunun 97. yılında kutlama ve anma törenimizi 13 Eylül 2019 saat 12.30 da Aliağa Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet Tırımızın önünde gerçekleştireceğiz. Tüm halkımız davetlidir.” İfadelerini kullandı.