Cirit : CHP bugüne kadar işçilerimizin yararı için her türlü katkıyı her zaman vermeye hazırdır

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi toplantısı öncesi CHP Aliağa İlçe başkanı Gülsen Cirit  basın toplantısı düzenledi

Cirit : CHP bugüne kadar işçilerimizin yararı için her türlü katkıyı her zaman vermeye hazırdır
Editör: Aliağa Medya
05 Kasım 2019 - 00:49
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi toplantısı öncesi CHP Aliağa İlçe başkanı Gülsen Cirit  basın toplantısı düzenledi.

Cirit , toplantıda yaptığı konuşmada, İttifak ortaklarında İYİ Parti , işçilerin kanuni haklarından vazgeçmeden haklarını almaları konusunda Aliağa Belediye Başkanınla   anlaştıklarını ve destek vermelerini  istediklerini  belirtti.

CHP bugüne kadar işçilerin yararı için her türlü katkıyı her zaman vermeye hazır olduğunu  ifade eden Cirit , Kasım meclis gündeminde yer alan önergeye, kişi isimlerinden bağımsız, hakkaniyet ölçüsünde ödeme yapılabilmesi için plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp, komisyondan gelecek rapor doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini kaydetti

İlçe Başkanı  Gülsen Cirit “CHP bugüne kadar işçilerimizin yararı için her türlü katkıyı her zaman vermeye hazırdır. Ancak, hiç bir zaman şeffaf olmayan veya hukuk kurallarına uymayan konularda ilkelerinden vazgeçmez. Bugüne kadar elinde borçlanma yetkisi olduğu halde ödeme yapmaması, veya yaptığı ödemelerin hangi kriterlere göre kimlere yapıldığı, bu konuda hakkaniyet kurallarına uyulup uyulmadığı kocaman bir soru işareti. Çünkü, Temmuz ayında başkana verilen yetki sonrasında protokol imzalayan işçilerin yarısı henüz parasını alabilmiş değiller. Verilecek borçlanma yetkisinin keyfiyetten uzak, hakkaniyetli ve mağduriyete yol açmayacak şekilde kullanılması ve sürecin şeffaf bir şekilde sürdürülmesi adına konunun Plan Bütçe Komisyonu denetimden geçerek sonlandırılması gerekmektedir. Gündem maddesinin komisyon denetimden geçmesi hususunda Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin bir itirazı olmayacağı kanaatindeyiz.

Bu nedenle işçilerimiz için borçlanma yetkisi isteyen Kasım meclis gündeminde yer alan önergeye, kişi isimlerinden bağımsız, hakkaniyet ölçüsünde ödeme yapılabilmesi için plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp, komisyondan gelecek rapor doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini beyan ederiz.” şeklinde konuştu .

CHP  İlçe başkanlığı Binasında düzenlenen  basın toplantısına CHP Belediye Meclis üyeleri yanı sıra Partililer ve basın mensupları katıldı.