CHP'li gençlerden İlik Donörü Kampanyası

CHP Aliağa Gençlik Kolları, lösemi hastası Öykü Arin ve tüm lösemili  çocuklara umut olabilmek için  İlik Donörü/(İyilik Donörü )  kampanyası düzenlediler

CHP'li gençlerden İlik Donörü Kampanyası
Editör: Aliağa Medya
01 Aralık 2018 - 22:28


CHP Aliağa Gençlik Kolları, lösemi hastası Öykü Arin ve tüm lösemili  çocuklara umut olabilmek için  İlik Donörü/(İyilik Donörü )  kampanyası düzenlediler.

Aliağa Demokrasi Meydanı'na kurulan kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı. Kampanyaya  partililerin yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Sadece Öykü değil ,Öykü gibi bekleyenlere destek olalım “

Türkiye başta olmak üzere çoğu ülkede uygun donör bulunamadığından her yıl birçok hasta ya hayatını kaybettiğini  ya da ömrünü hastanede geçirmek zorunda kaldığını ifade eden CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın'  “Bu zor durumda bizim üstümüze düşen vazifede yardım etmek oluyor . İnsanların yapması gereken tek şey gelip kan vermek . Bir insana umut olmak , onun hayata sımsıkı tutunabilmesini sağlamak , gözlerindeki ışığı ortaya çıkarabilmek bizim için en büyük mutluluktur . Bizlerde onların mutlu olması için elimizden geleni yapacağız .” dedi

 “Kimler Dönor Olabilir “?

18-50 yaş arası  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye´de ikamet eden  Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz,Aids hastalıklarına yakalanmamış , Kanser tanısı veya tedavisi almamış  ,Kronik bir rahatsızlığı olmayan(sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan); herkes kök hücre bağışında bulunabilir.

#Aliağa,#Aliaga,#aliağa