CHP Yenişakran Delege Seçimleri Tamamlandı

CHP Yenişakran Delege Seçimleri Tamamlandı
Editör: Aliağa Medya
22 Temmuz 2023 - 00:38
Kurultay sürecine giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalle ve köy delege seçim takvimi devam ediyor. 176 üyenin bulunduğu Yenişakran’da 16 delege, Poyraz Kafe’de gerçekleşen seçimle belirlendi.
Bir şölen havasında geçen delege seçimlerinde CHP Aliağa İlçe Başkan adayları Ali Serçe ve Hakan Turan da gelerek partililerle sohbet ettiler. Bu kongrede aday olmayacağını açıklayan mevcut İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yöneticileriyle birlikte ziyaret ettiği Yenişakran’da partililerle bir araya gelerek seçime katılan tüm delege adaylarına başarı dileklerini iletti.
Çarşaf liste usulüyle yapılan ve 20 adayın başvurduğu seçimlerde 16 aday belirlendi. Daha önce kadın erkek aday sayısında eşitlik olması konusunda tavsiye kararı alan Yenişakran’da aday olan 8 kadının 8’i de seçildi. Toplamda 78 üyenin oy kullandığı Yenişakran Delege Seçimleri’nde iki oy geçersiz sayılırken, 16’ncı sırada 28’er oyla eşitlik çıkması nedeniyle adaylardan Bülent Pınarbaşı ve Huriye Emel Alpdoğan arasında kuraya gidilmesi kararlaştırıldı. Adaylardan Pınarbaşı’nın, kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyerek yarıştan çekilmesi üzerine Yenişakran’ın 16’ncı delegesi Huriye Emel Alpdoğan oldu.
Seçimler neticesinde belirlenen delege listesi şu isimlerden oluştu:

1-Canan ÖZYİĞİT CENGİZ
2-Jale YUMLU
3-Bülent AYDIN
4-Nurgül UYAR
5-Yasin ÇIVLAN
6-Emine BİLDİREN
7-Hanife ŞEN
8-Oğuzhan DAĞ
9-Yasemin GÖKSUOĞLU
10-Hülya ŞAHİNDAL
11-Uğur EREN
12-Sabahattin YEŞİLTEPE
13-Onur DENİZ
14-Ziya YILDIZ
15-Olcay KAYALI
16-Huriye Emel ALPDOĞAN